Zvezdino ulaganje u budućnost: Stiže bek koji je odjavio Hrvatsku i zaigrao za Srbiju

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.02.21. | 09:23

Reč je o momku rođenom 2005. godine

Gostujući u studiju televizije Arena Sport, uoči poslednje provere u Turskoj protiv Šahtjora, generalni direktor kluba Zvezdan Terzić je poručio da neće biti pojačanja do kraja zimskog prelaznog roka. Dovođenjem Bakajoka, Srnića i Falka kao januarskog kapitalca, srpski šampion je, bar što se tiče ulaznih transfera, zatvorio pijacu.

Ali daleko od toga da srpski šampion nije aktivan na tržištu. Pokušavaju na Marakani da i dalje napune magacin kvalitetnom robom i naprave dobru bazu za bližu budućnost. Pričao je i o tome Zvezdan Terzić, da je Crvena zvezda selektirala najkvalitetnije igrače iz Srbije rođene 2004. godine i mlađe. Na dobrom je putu Zvezda da dobije još jednog potencijalnog asa, koji je rođen pre nešto manje od 16 godina.

Izabrane vesti

Prema sazanjima MOZZART Sporta Crvena zvezda bi narednih dana trebalo da ozvaniči dolazak Đulijana Đure Đekića. Reč je o kadetskom reprezentativcu Srbije, koji igra na poziciji desnog beka, široj javnosti poznatog od novembra prošle godine. Naime, Đuro Đekić je Srbin iz Hrvatske, koji se školovao u zagrebačkom Dinamu, a poslednjih godinu dana nosi dres Lokomotive. Javnost ga je upoznala u novembru 2020. godine, kada je odlučio da se zahvali na pozivu ljudima iz HNL-a, i prihvati poziv selekcije Srbije. Selektor kadeta Mirko Bunjevčević ga je odmah uvrstio na spisak kandidata za nacionalni dres.

Dobri poznavaoci prilika, kada je reč o mlađim kategorijama, Đulijana Đuru Đekića opisuju kao fin materijal. I momka koji bi u dogledno vreme mogao da napreduje i napravi lepu karijeru. Dovoljan razlog da Crvena zvezda krene u ofanzivu, posebno što ulaganja ne bi smela da budu velika.

Đuro Đekić rođen je u Zagrebu, a rano detinjstvo proveo je u Gračcu gde je u NK Velebit napravio prve fudbalske korake. Već kao sedmogodišnjak preselio se u zagrebački Dinamo koji ga je registrovao godinu dana kasnije. Polovinu prve godine proveo je na relaciji Gračac - Zagreb. Svakog četvrtka odlazio je u hrvatsku prestonicu da igra pozivne turnire. Vikende je provodio trenirajući sa Dinamom, da bi se po završetku utakmice vraćao nazad u Gračac.

Nije mnogo vremena prošlo, a porodica Đekić odlučila je da se preseli u Zagreb kako bi mladi Đuro maksimalno mogao da se posveti treninzima. Sve do prošle godine bio je deo Dinamove omladinske škole. Usledio je prelazak u Lokomotivu pošto kod Modrih nije dobio očekivanu priliku. U novoj sredini lako se i brzo uklopio i dobro je prihvaćen od strane trenera i saigrača.

„Bilo mi je sjajno u Dinamu. Prešao sam u Lokomotivu, a sad sam dobio poziv za kamp kadetske reprezentacije Srbije u Staroj Pazovi“, rekao je nedavno Đuro Đekić.

 Talentovani fudbaler zapao je za oko srpskim skautima na turniru u Osijeku. Prvi kontakti napravljeni su u februaru prošle godine da bi u oktobru stigao poziv koji je Đekić prihvatio. U Staroj Pazovi proveo je četiri dana, odigrao dve utakmice i ostavio dobar utisak.

„Selektor Mirko Bunjevčević nazvao me i rekao da će ga i dalje pratiti. Iz HNS-a nam se niko nije javio“, posvedočio je otac Goran Đekić.

Očigledno je da će u Zvezdinom dresu i reprezentacija Srbije biti bliža Đekiću.


tagovi

Đuro Đekić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara