2021. HUMANITARNI TIKET U PODNE: Miodrag Miško Ražnatović tipuje za lečenje Luke Kurjačkog, 1158 na 3030

Vreme čitanja: 6min | sre. 22.12.21. | 12:00

Najpoznatiji košarkaški menadžer na svetu očekuje plemeniti dobitak od 147.400 dinara!

Važio je za perspektivnog košarkaša, ali jedna pogrešna procena Miodraga Miška Ražnatovića odvukla je daleko od glavne igračke scene. Danas, kao menadžer koji vedri i oblači širom Starog kontinenta i sveta, za Mozzart i Humanitarni tiket u podne, kaže da ne žali što je pre više od dve decenije narandžastu loptu gurnuo u treći plan. Završio je pravni fakultet i postao advokat kome se u startu smešila velika karijera. Kada se vrati u prošlost rado se priseti svog prvog transfera koji je odradio. Bio je to prelazak Branka Sinđelića iz zemunske Mladosti u Beovuk. Među prvim klijentima bio je i Saša Savić. Tada je shvatio da će se time više baviti i krenuo je da otvara predmete sa posebnim brojevima, odnosno da ih razdvaja od klasične advokature. Na jednoj strani su bili razvodi, saobraćajke… a na drugoj košarkaši. Sinđelić je dobio fasciklu sa brojem jedan, a trenutno ih ima previše.

Igrački se penzionisao 2004. kada je imao 38 godina. U dve završne igračke sezone, u dresu Banjice, imao je prosek od 37 koševa po utakmici. Takođe, 1986. godine, razočaran, što nije dobio šansu, otišao je da igra u Ulcinj, jer su mu roditelji poreklom iz tog grada. Bio je prvi strelac Crnogorske lige, a na kraju sezone, u kup utakmici protiv Budućnosti koja je bila prvoligaš stare Jugoslavije, dao je 48 koševa, od čega 32 u drugom poluvremenu i to bez jednog promašaja. Potom je prešao u beogradski Radnički gde je Piva Ivković bio trener i sve je bilo u redu. Na pola sezone došlo je do promene trenera i bio je zapostavljen. Tako deprimiran rešio je da završi fakultet. Da je imao agenta, koji bi mu našao dobru ‘kombinaciju’, verovatno bi igrao kao Slađan Stojković do 40. godine, što bi bila 150 puta gora opcija od ove što je sada.

Izabrane vesti

Ali da krenemo sa našim plemenitim tipovanjem i otkrtivanjem po neke tajne menadžerske alfa i omege Miška Ražnatovića. Košarka mu je bila prvi sport koji je zaigrao. Otac mu je kazao da fudbal nije za njega. Seća se da je u školskom dvorištu nalazio razonodu u basketu i pomalo rukometu, a prva utakmica startuje u 17.30, LOKOMOTIVA Kuban – PARTIZAN. Beograđani su prvi u grupi “A”, imaju jedan poraz. U seriji od šest trijumfa, Žocovim izabranicima, umetnuo se jedan poraz od Cedevite. Nakon dve pobede Lokomotiva je poražena od Hamburga i Nižnjeg. Međusobni skor je 7:2, ali je Partizan dobio poslednji okršaj sa 71:69.

“Dvojka, KI 2”.   

Prelazimo na utakmice Evrolige, ali da kažemo da je čuveni menadžer imao svoje idole. Prvo je to bio Petar Vilfan, a potom neprevaziđeni Dražen Petrović. U18.30 igra i naš drugi predstavnik u Evropi, dakle, EFES – CRVENA ZVEZDA. Šampion Evrope ima skor od 8:8, a Beograđani 7:9. Efes ulazi u formu, iza sebe ima četiri pobede u nizu dok su Radonjićevi puleni nanizali šest trijumfa uz poraz od Barselone. Poslednji ceh je platio čačanski Borac, 109:62. Statistika kaže 11:2 u korist Efesa.

“H1 ( -11.5)”.

Još od ranog detinjstva je zavoleo OFK Beograd u fudbalu i naravno KK Radnički sa Crvenog Krsta. Sada nas Miško Ražnatović vodi u Berlin na meč koji startuje u 20.00 sati, ALBA – MONAKO. Za oba kluba se može reći da su timovi našeg trenera Saše Obradovića koji sada vodi Monako. Gosti su nakon produžetka dobili Žalgiris pa izgubili od Zenita i Limoža kome je naš Danilo Anđušić ubacio 27 poena. Bajern, Real i CSKA dobili su Albu koja je sa 83:81 dobila svoj poslednji duel. Istorija međusobnih okršaja kaže 2:1, a Miško tipuje:

“KI 2”.

Na naše pitanje za sportski događaj kojeg se rado seća, a sigurno ih ima na stotine, kaže: “Mundijala u Nemačkoj 1974. godine kad je Jugoslavija sa Brazilom odigrala bez golova. Bio sam klinac, ali sam bio dobar prognozer, pogodio sam rezultat i sećam se da je tata dobio neku nagradu za to”. Nadamo se da će biti uspešan i na duelu BARSELONA – UNIKS. Svih sedam međusobnih okršaja Barsa je rešila u svoju korist, poslednji sa 70:62. Svoje poslednje četiri utakmice Katalonci su dobili prvo Real pa Tenerife, Zvezdu i Zelene iz Atine. Uniks ima pet pobeda, dve u VTB ligi i tri u Evroligi. Poslednji su postradali CSKA i Žalgiris.

“H1 - 6.5”, zaključuje dobrotvorno tipovanje Ražnatović uz opasku “Ne volim da filozofiram, volim da radim i uživam u plodovima svog truda”.

Podsećamo da je kompanija MOZZART, samo kroz Humanitarni tiket u podne, donirala 22.363.187 dinara, a da su poslednji dobitnici bili glumac Petar Mihailović, selektor futsal reprezentacije Srbije Dejan Majes i 300. dobitnik pevač Bane Mojićević.

MOZZART je u akciji “Sto terena za jednu igru”, obnovio i svečano otvorio tačno 90. košarkaških terena. Poslednji su poneli imena Bobana Petrovića, Raška Katića i Ivana Paunića. U naselju “Stepa Stepanović” otvoren je renovirani teren “Željko Rebrača”. U Zemunu “Novica Veličković”, u Kragujevcu “Raško Katić”. Na otvaranju čačanskog Želovog terena svečanost su uveličali legendarni Dušan Duda Ivković i Dragan Kićanović, Željko Obradović… U Bileći je otvoren teren posvećen Tijani Bošković.

Bili smo generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu. Takođe, bili smo sponzori KK Borac i ponovo smo, potom RK Vojvodina, FK Željezničar iz Sarajeva, FK Velež, FK Vojvodina, OK Vojvodina, FK Spartak iz Subotice, FK Radnički 1923, KK Mege. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige. Beting partneri smo KSS – a, OS Srbije, FSS – a, FK Crvena zvezda, KK Partizan… Svojevremeno smo donirali inkubatore našim porodilištima.

Podsećamo na MOZZART – ove dobrotvorne kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000, 00 dinara. To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković, Danilo Anđušić, Moka Slavnić, Marko Baćović, Radivoje Lale Bojičić,Vladimir Jocović, Goran Bjelogrlić, Nenad Nerandžić, Bojan Todorović, Momir Rnić, Milica Zarić, Dušan Marković, Žarko Paspalj, Boris Pingović, Miloslav Samardžić, Vuk Saletović, Ivana Ilić, Nina Radovanović, Damir Mikec, Predrag Kolarević, Petar Grašo, Strahinja Rašović, Stefana Veljković, Predrag Kolarević, Đorđe Pejak i Bianka Buša.Top of FormBottom of Form

Tu su kompanijske donacije koje odlaze u RS. Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran za Udruženje roditelja sa četvoro i više dece, BILEĆA. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne!

U slučaju promene termina odigravanja meča, postgnut rezultat se smatra konačnim ukoliko je utakmica odigrana u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. U slučaju da se sportsko takmičenje ne održi u roku od 50 sati za događaj se računa kvota 1.

Piše: Đurđe MEČANIN/Miloš MLIĆ

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tiketMiško Ražnatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara