Komentari na vest

ABA liga sa dve varijante: Korekcija nacionalnog ključa i pitanje – ispadaju li dve ili tri ekipe?

M

Maestro

pre oko 2 meseca

Ne razumijem logiku da jedne sezone povećaš broj timova na 16, i onda sledeće smanjiš na 14.. to je cirkus. Napravite odluku koja će trajati 4-5 godina..
R

Red Star Belgrade

pre 2 meseca

Ovo oko nacionalnog kljuca je najgluplja stvar. Ako si najbolji onda ti je mesto u Aba Ligi. Zar nije bolje da igraju svi najbolji u Aba Ligi nego da igraju neki koji su ispali i vratili ih zbog tog kljuca ili da igra neko ko je bio 6 u drugoj Aba ligi.
L

Liga sampinjona

pre 2 meseca

Za Kk Crvenu Zvezdu to vise nije bitno.Sta njoj znaci da bude sampion Aba lige kada se bruka u Evroligi.Budi druga treca u aba ligu i razigravaj svoju decu.Kaze Covic x puta ranije ,moramo biti sampioni da bi igrali Evroligu.A onda u Evroligi brukanje i pricanje kako je Aba liga prioritet.Ajde dogovorite se sta zelite?
G

Gerasim

pre 2 meseca

Želimo da Žoć plače na konferencijama.
x

xdxd

pre 2 meseca

Zelimo da On mora da izadje uzivo da brani takozvanu novu zvezdu, ali u isto vreme da ne kaze koji klub dobija vise novca od drzave.
D

DaDaDa

pre 2 meseca

I obavezno dati Zeljku da sudi.
j

jjjjjjjj

pre 2 meseca

lepo 2 grupe po 8 odigra se 14 kola i posle prvih 4 iz grupe za titulu a poslednjih za opstanak i tu se odigra jos 8 kola i tako imas 22 kola manje nego sad i onda plej of i tako mozes i nasu ligu duze da igras za tih mesec dana sto dobijes a ako se bude igralo 30 kola nasa liga nece ni da se igra ili da igraju juniori
D

DS3

pre 2 meseca

U svakoj normalnoj ligi na početku prvenstva se zna šta koja pozicija donosi. Ovde još malo pa će plej of a oni ne znaju koliko timova ispada ove sezone. Smejurija od lige...
G

Gosti2

pre 2 meseca

Vidim,svasta se ovde samara,ali niko da pita,kada prve godine,dubai bude igrao u EK,i kada dobije kroz EK ili kroz gumarsku ulaz u EL,gde smo mi tu? Zar mislite da ce oni dovesti andjusica,jaramaza,davidovca,tobija i ostale evropske azdaje? Kako da ne,ima da pokupe sve najbolje i da nas otresu kao slinu,na samo nas vec i najbolju ekipu EL. Eto,razmisljajte o tome a ne ko ce igrati u aba i kako!
D

DarkoSrbija

pre 2 meseca

Vecitima 15-20m budzet,a oni kad ulete sa neogracinem budzetom pa pokupe najbolje..a plus u kosarci nema ogranicenja i FFP kao fudbal🙂
C

Chauncey Billups

pre 2 meseca

Mi nismo bitni. Bitno je da naši polukrimosi koji guraju Dubai napune džepove.
T

TraJan83

pre 2 meseca

A sudije?!Samo iz lijepe Zocove Hrvatske i Slovenije,ili mozda iz Turske..,samo da se najveci Srbin od svih Srba ne pokondiri 😂😂😂
M

MVPČAČAK

pre 2 meseca

A što se plašiš neutralnih sudija, objasni mi molim te. Logično je da neko treći sudi. Ja da se pitam, treba platiti sudije van regiona da sude derbi-Španci, Italijani, Nemci, Grci... Šta je tu sporno, ne razumem?
Y

Yes sir

pre 2 meseca

Vidim ovde sijaset komentara o sudijama. Šta je problem da sude neutralne sudije? Oni nikako ne mogu naštetiti već samo doprineti regularnosti bez trunke sumnje. Zašto bi Zvezdi ili Partizanu trebale suditi Srpske sudije, zašto? Samo zato jer su iz Srbije, možda? Uostalom, posle zahteva i protivljenja Partizana, naše najbolje sudije koje sude ABA i EL neće ni hteti da sude, baš kao u Kupu, To će biti njihov odgovor. Obzirom da to nije liga pod okriljem KSS, neće moći da sude ni golobrade Zvezdine sudije. Zvezda, s druge strane, neće Pukla, Boltauzera i druge iz regiona i gde smo onda? Izgleda da će morati da sude neutralne sudije, makar ih Partizan platio, za suđenje, naravno, ne da nameštaju. Možda da vide da igraju bez sudija, kao ortaci i ja na basketu 3 na 3. Hajde, neka mi neko da smisleno rešenje ako ima. Ostrašćeni neka se na javljaju, to me ne dotiče.
T

TraJan83

pre 2 meseca

Onaj koji se plasi bilo cega,je upravo taj koji se zali na sudije i verovatno bi hteo da ih on,sa Savicem zajedno delegira..Ne secam se da je u Turskoj imao slicne prohteve,uostalom prosle godine je bio prvi,pa mu nista nije smetalo...
p

posteno

pre 2 meseca

Igokea i igokea 2 u drugu ligu
M

MVPČAČAK

pre 2 meseca

fmp1 i fmp2 u beton ligu zbog sklanjalice...
P

Paa

pre 2 meseca

Neće region imati učesnika F4, to je već jasno.
H

Hayvan

pre 2 meseca

Fmp u drugu ligu. Ionako ih ne gleda ni familija bliza. Zlatibor, subotica ili novi sad u prvu sa dubajom
Г

Горостас

pre 2 meseca

ДубаијЕм. Ау то ти је када уличар умисли
B

Bb91

pre 2 meseca

Definitivno za prvu opciju. I ovih petimova je previse iz srbije. Pozz iz Sandžaka
b

bolje

pre 2 meseca

sandžak preseliti iz Srbije u Dubaji.Pozz iz Sumadije
R

Raška

pre 2 meseca

Glup predlog. Pozdrav iz Raške.

Vixtra

pre 2 meseca

I Partizan i Zvezda imaju po 8 stranih igrača, i to računajući Pantera kao stranca, iako ima srpski pasoš. Čisto da znaš...
Х

Х Х

pre 2 meseca

Твојом логиком је и Тристан Швеђанин.
K

Kop

pre 2 meseca

Kad moze fmp nek igra i dubai, kad jedan tim krene na startu 2-0 sve ti je jasno.
A

Aqa

pre 2 meseca

Kad bi Zvezda i Partizan dobili dugoročne licence(ali veoma teško) okrenuti se domaćoj ligi koja bi bila jaka, gledana i kvalitetnija nego aba liga.
n

noleeeeeeeeeeee

pre 2 meseca

ne glupiraj se.

Bojan Urosevic

pre 2 meseca

Dugoročno ne možemo da napravimo ozbiljnu domaću ligu dok se ne sprovede privatizacija u sportu ovo što sad ulazu Vojvodina i Spartak to neće da traje duže od tri sezone a da bi imao domaću ligu ozbiljnu treba ti minimum 8 do 10 ekipe sa ozbiljnim igračkim kadrom.
G

Guh

pre 2 meseca

Ne želimo fmp u aba ligi!
M

Mile led

pre 2 meseca

Koji ima ih dva?
@

@Mile led

pre 2 meseca

I dve IkokeJe.
I

Insajder cv

pre 2 meseca

Još uvek nezvanično ali se očekuje za desetak dana potvrda da će Partizan pored Dubai dobiti licencu za Evroligu dok se zvezda nažalost seli u evrokup. Ovo je sa jedne strane loše za Srpsku košarku a sa druge i dobra stvar jer znamo da je Zvezda najveći uspeh upravo napravila u tom Evrokupu.
V

Voip

pre 2 meseca

Ebo vas Dubai i bala vas ABA liga u ovom formatu. Ajde da se sve ovo malo preformulise. Gde nam nestadose Leskovac, Kragujevac, Uzice, Vrsac, Novi Sad, Kraljevo, Valjevo, Nis, Pirot, Zajecar , Sabac i td. Nemoguce da se ovi milioni ulozeni u Zvezdu i Partizan ne mogu raspodeliti na ove gradove i lokalne klubove i skole. Prodisala bi Srbija. Gubimo kosarku jer se sve svelo na Zvezdu i Partizan. Sramota.
P

PITANJE

pre 2 meseca

Koji je najveći uspeh ikada svih zajedno klubova iz navedenih gradova?
@

@odgovor

pre 2 meseca

Uspeh je to što je KKP iz svih tih gradova imao koje igrače da pokrade, pa da pravi rezultate, a sada Zvezda i Partizan da skupe sve srpske igrače što igraju za njih i od svih njih da naprave jednog igrača, ne bi mogao na klupi u NBA da igra. Mege i Miška da nema, propala bi nam reprezentacija
M

Megaloman

pre 2 meseca

Izvini, ali ne znam kako da kulturnije napišem: Najobičnije populističko lupetanje.

Dule

pre 2 meseca

Dokle vise lazi svi ti kosarkaski centri su slali igrace u najbolje nase klubovi retko ko je tih godina iz FMP ,Hemofarma ,Zvezde ili Partizana iz svoj skole napravio asa svi su uzimali i uglavnom brzo troslili talente zato sto je samo Partizan imao Duleta koji bi od talenta napravio asa.
K

Khal Drogo

pre 2 meseca

Свакако треба ситуацију око Дубаија који дефинитиовно улази искористити да се укине лимит броја тимова из једне земље, односно српских, а ако је то неизводиво да буде макар 6, још једна српска екипа би донијела добро српској кошарци. Слиједећа ствар која би била добра за кошарку јесте да се покуша увести ограничење броја странаца, јер је ова ситуација гдје клубови гомилају странце погубна за кошарку,. Каком АБА није национална лига то ће јако решко ићи, али могло би се увести ограничење броја играча који немају држављанство једне од земаља учесника АБА лиге, на два или максимално три таква играча. Но и ту би запело, прихватили би сви АБА лигаши осим Будућности и Партизана но не би било лоше покушати у циљу заштите српске кошарке. У сваком случају, АБА лига ће трајати док траје, можда још коју годину, можда дуже, док траје српски клубови морали би гледати и свој интерес али прије свега интерес српске кошарке, Наравно и све више размишљати о успостављању српске професионалне националне лиге, осносни предуслов постоји, велика база врсних српских играча, остаје да се заокружи финансијска конструкција
С

Сале2323

pre 2 meseca

Значи држава да финансира 12 професионалних кошаркашких тимова, а само како би имали српску лигу, и све да би се јел', освојила још која медаља. То што се деца лече СМС-ом, што треба обнављати болнице, школе и шта све не, то баци у воду. Битна је само кошарка, српска лига, па да гледамо исто што у фудбалу, где се 2 тима бахате, где криве судије за све, а остали статирају. И наравно, све то из џепа грађана Србије. Питај ког српског јаког привредника, када би пре уложио свој новац, да ли у српски тим који игра само српску лигу, или игра АБА лигу. Одговор који добијеш биће ти довољан да разумеш све.
L

Lutajući reporter

pre 2 meseca

E, moj delijo, sevdalijo. Tako si to umotao u celofan, da se Vlasi ne dosete, ali avaj. Uspeo si nekako proturiti, onako između redova, Partizan i Budućnost kao remetilački faktor i kako zbog ta dva kluba ne bi prošle sve promene koje bi išle na ruku tvojoj Zvezdi. Broj stranaca, broj klubova itd. Jel i tebi nije još jasno zašto Partizan već dve godine ne igra domaće prvenstvo? Kao plaši se poraza? U redu, evo, možda je verovatno da bi izgubio, ali ako ni ne dođe onda je 1.000 posto izgubio. Ni sad nije nekome jasno?
Z

ZDRAVORAZUMSKI

pre 2 meseca

Ne želimo Dubai u ABA ligi.
U

Uuuu

pre 2 meseca

Hoćemo strane sudije za grobare!!!!