Nikola Kalinić (©Star Sport)
Nikola Kalinić (©Star Sport)

Aber iz Turske: Fenerbahče ne računa na Kalinića

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.06.20. | 13:19

Osim srpskog reprezentativca, novu sredinu mogu da potraže Derik Vilijams i Žofri Lovernj

Dok se čeka 15. jun, što je rok do kada bi Željko Obradović trebalo da se izjasni po pitanju ostanka u Fenerbahčeu, u Istanbulu raste zabrinutost da bi najveći deo tima iz tek prekinute sezone mogao da se rasturi. Ostao Željko ili ne, što je povezano sa spekulacijama o velikim finansijskim problemima u klubu i odluci da se drastično smanji budžet za narednu godinu.

Sve su glasnije spekulacije o odlascima iz Fenera, a među onima na koje u klubu navodno ne računaju u budućnosti je i Nikola Kalinić. Njemu je, istina, praktično već sada istekao ugovor sa Fenerbahčeom, s tim da turski mediji, inače skloni senzacionalizmu, kažu da u klubu više ne računaju na Kalinićeve usluge. Da li to znači da i Željko Obradović odlazi? Saznaćemo do kraja predstojeće sedmice.

Izabrane vesti

Problemi u Istanbulu, igrači Fenerbahčea beže zbog neisplaćenih plata?

Bilo kako, Kalinić bi mogao da zatvori petogodišnji boravak u Feneru, gde je osvojio Evroligu, tri uzastopne titule prvaka Turske, kao i po dva Kupa i Superkupa te zemlje. Kalinić je odigrao 26 utakmica za Fener i imao 6,6 poena i 2,5 skokova po utakmici, uz 1,7 asistencija.

Uz srpskog reprezentativca novu sredinu mogu da potraže još i Derik Vilijams i Žofri Lovernj. Njima se takođe završava boravak u Istanbulu i biće slobodni u izboru novog kluba. Podsetimo, francuski reprezentativac se još tokom sezone pominjao u kontekstu odlaska iz Istanbula posle navodnog neslaganja sa Željkom Obradovićem, ali je na kraju ipak ostao. Vilijams je imao dobru godinu u Feneru i bio među najboljima u timu uz Kostasa Slukasa i Nanda de Koloa, pa bi njegov eventualni odlazak bio iznenađenje.

Poslednjih dana šuška se da će Kostas Slukas u Olimpijakos, čak se pojavila i informacija da je već dogovorio trogodišnji ugovor u Pireju što je brzo demantovano. Takođe, Điđi Datome se povezivao sa milanskom Olimpijom, a Leo Vesterman s Asvelom. Nikola Kalinić je bio povezivan sa Crvenom zvezdom...



tagovi

Nikola KalinićFenerbahče BekoŽofri LovernjDerik Vilijams

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara