Košarkaši Fenerbačea (©Shutterstock)
Košarkaši Fenerbačea (©Shutterstock)

Problemi u Istanbulu, igrači Fenerbahčea beže zbog neisplaćenih plata?

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.05.20. | 13:06

Navodno, pojedini stranci su se već obratili Uniji igrača kako bi raskinuli ugovor sa bivšim šampionom Evrope

Problemi u redovima košarkaške sekcije Fenerbahčea očigledno su mnogo ozbiljniji nego što se u prvi mah pretpostavljalo. Posle inicijalnih vesti da se u klubu planira drastično smanjenje budžeta zbog posledica pandemije virusa, odnosno drastično manjih prihoda i finansijke krize u celom sportskom društvu, pravo iz Turske stižu vesti da je bivši šampion Evrope na pragu velikih promena.

Najuticajniji turski list Hurijet javlja da su se pojedini strani igrači žalili Uniji igrača zbog neisplaćenih primanja, o čemu se mnogo šuškalo poslednjih meseci. Međutim, situacija je sada takva da su neki već tražili raskid ugovora po osnovu višemesečnih dugovanja.

Izabrane vesti

Fenerbahče je na ove spekulacije odgovorio saopštenjem u kojim se potvrđuju navodi o kašnjenju plata, ali i da se u klubu radi na rešavanju problema i isplata zarada. Šuška se čak i da žalbe nisu uputili samo stranci, već i domaći igrači iz Fenerove svlačionice, što je kasnije demantovano iz izvora bliskih klubu.

“Činjenica je da su se klupski prihodi značajno smanjili zbog pandemije virusa korona. Istina je da su isplate zarada košarkaškog tima prekinute, ali pokušavamo da štetu saniranimo što je pre moguće“, stoji u saopštenju.

Iako se imena igrača koji su najviše digli glas zbog neisplaćenih plata čuvaju u tajnosti, navodno se radi o onima koji nisu u planovima Fenerbahčea i stručnog štaba za sezonu 2020/21. Njihova žalba nije dospela samo do Unije igrača, već i Košarkaškog saveza Turske, a neki su preko ELPA podneli zahtev za raskid ugovora! Podsetimo, predsednik ELPA je inače i košarkaš Fenera, Điđi Datome.

Grčki portal SDNA nedavno je objavio da košarkaši nisu primili nijedan cent još od decembra, mada u klubu nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj.

Zvezda i Kalinić – da li je vreme za novu saradnju?

Prema daljim navodima kapiten Fenerbahčea Melih Mahmutoglu oštro je reagovao zbog ponašanja pojedinih igrača i njihovih zahteva za odlazak iz Istanbula. Podsetimo, najnovije vesti ukazuju na to da bi Kostas Slukas mogao karijeru da nastavi u madridskom Realu za ugovor vredan 6.000.000 evra i to umesto Fakunda Kampaca koga čeka angažman u NBA, a spekuliše se čak i da Nikola Kalinić neće nastaviti svoj boravak u klubu.

Sve zavisi od toga šta će biti sa Željkom Obradovićem, kao ključnim čovekom Fenerovog projekta. Najtrofejniji evropski stručnjak nekoliko puta je poslednjih meseci odbio da produži ugovor, mada je prošlog meseca objavljena vest takođe iz Turske da je Željko prihvatio da nastavi misiju u Istanbulu. Sada su, čini se, ipak sve karte otvorene... 



tagovi

Željko ObradovićNikola KalinićKostas SlukasMelih MahmutogluFenerbahče Beko

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara