Alen Omić (© ABA League)
Alen Omić (© ABA League)

Alen Omić se oprostio od Cedevite

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.08.23. | 11:01

Klub se zvanično oglasio

Posle brojnih dolazaka u Cedevitu Olimpiju, klub iz Ljubljane se oglasio povodom jednog odlaska. Posle dve sezone ekipu napušta iskusni centar Alen Omić.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde je bio prva opcija u reketu ekipe, a sada sa dolaskom trenera Simone Pjaniđanija, Omić će potražiti novi angažman.

Izabrane vesti

"Dok pokušavam da artikulišem svoja osećanja, ne mogu a da ne osetim gorku mešavinu zahvalnosti i tuge. Danas je kraj jednog izuzetnog poglavlja u mom životu koje ću zauvek čuvati. Ljubav i podrška koju ste mi ukazali tokom mog boravka u Cedeviti Olimpiji bila je izuzetna. Uspomene na naše pobede i slavlja nosiću sa sobom gde god da krenem. Sada, kada krećem u sledeće poglavlje svoje karijere, želim da od srca zahvalim klupskoj upravi, svim trenerima, medicinskom timu i pratećem osoblju. Hvala i mojim kolegama što su ne samo saigrači, već i prijatelji i porodica. Veza prevazilazi igru i zahvalan sam na drugarstvu koje smo delili na terenu i van njega. I na kraju, ali ne i najmanje važno, navijači - vi ste otkucaj srca ovog kluba. Vaša podrška, strast i ljubav bili su pokretačka snaga našeg uspeha. Zahvalan sam na svim ovacijama, ohrabrenjima i aplauzima, i obećavam da ću te trenutke uvek nositi sa sobom", napisao je Omić na svom Instagram profilu.

Omić je karijeru počeo još 2009. godine u Zlatorogu. Igrao je u Španiji, Turskoj, Izraelu, Srbiji, Crnoj Gori, Italiji, Francuskoj.

Prošle sezone 31-godišnji centar je u ABA ligi prosečno beležio 11,3 poena, 8,7 skokova i 1,9 asistencija po meču, dok je u Evrokupu postizao 10,8 poena, uz 8,9 uhvaćenih lopti i 1,3 asistencije po utakmici.

"Alene, najlepše hvala za sve trenutke u dresu 'Zmajeva' i srećno u nastavku karijere", navodi se u saopštenju kluba.


tagovi

Alen OmićCedevita Olimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara