Nikola Topić (©MN Press)
Nikola Topić (©MN Press)

ANGT, drugi dan: Novi poraz Zvezde i još jedna sjajna partija Topića, Mega neće odbraniti krunu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.05.23. | 17:16

Održana je i druga runda grupne faze, a srpski timovi su ostali bez šansi da osvoje titulu

Prvog dana Adidas Next Generation turnira u Kaunasu, juniori Crvene zvezde su posle velike borbe izgubili od vršnjaka iz madridskog Reala, dok je Mega posle preokreta savladala domaćina, Žalgiris. Izabranici Branka Jorovića nisu uspeli da dođu do pobede ni u drugoj rundi, pošto je Barselona bila bolja 93:77, te su ostali bez šansi da se domognu finala.

Nisu crveno-beli uspeli da iznenade Katalonce uprkos novoj odličnoj partiji Nikole Topića. Mladi plejmejker je protiv Reala postigao 39 poena i ubeležio indeks korisnosti 48, a u sudaru sa Barselonom je upisao dabl-dabl sa 25 poena i 12 skokova, a tri asistencije nedostajale su mu za tripl-dabl. Ovoga puta je bio najkorisniji sa indeksom 41.

Izabrane vesti

Neće Zvezda igrati u finalu, ali bi Nikola mogao da se nađe u idealnoj petorci. Štaviše, prilično je izvsno da će to biti slučaj, posebno ako u poslednjem meču protiv Panatinaikosa pruži sličnu partiju kao u prve dve utakmice.

Topića su ovoga puta ispratili Lazar Gagić sa 11 i Andrej Kostić sa 10 poena, dok su Barsu predvodili Dame Sar sa 27 poena i Makar Voronjin sa 25.

Posle pobede nad Žalgirisom, Mega nije uspela da se nosi sa Next Generation timom. Izgubila je od ekipe Peterija Koponena 81:89 i ostala bez šansi da se domogne finala, te neće odbraniti titulu osvojenu prošle godine u Beogradu.

Koponenova četa je sa 2-0 na pragu plasmana u finale, pošto je potrebno da ne izgubi sa šest razlike.

U porazu je Avramovićevu ekipu predvodio Filip Jović sa 23 poena i devet skokova (indeks 27), Asim Đulović je dodao 17 poena, dok je Danilo Dožić je brojao do 12, Urban Kroflič do 11, dok je Andrej Mušicki upisao čak 13 asistencija i četiri ukradene lopte.

Poslednjeg dana grupne faze, Mega će igrati protiv Huventuda, koji dosad nije upisao trijumf.



tagovi

Juniorska EvroligaAdidas next generation turnirjuniori crvene zvezdeKK Crvena zvezdaKK MegaNikola TopićFilip Jović

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara