Danilo Anđušić (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)
Danilo Anđušić (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)

Anđušić posle 23 poena: Stalno se postavlja to pitanje, radim najbolje što znam

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.24. | 21:25

“Nadam se da će se nastaviti tako do kraja sezone, da ćemo vezivati pobede na oba fronta, jer to je ono što nam treba i što je cilj“, rekao je prvi strelac utakmice

Danilo Anđušić je sa 23 poena predvodio Partizan Mozzart Bet do pobede u regionalnom derbiju sa Cedevitom Olimpijom, čime je drugo mesto na kraju ligaškog dela postalo dosta realnije.

Iskusni šuter prokomentarisao je to što se u prvom poluvremenu igrala NBA košarka, uz dva oborena rekorda.

Izabrane vesti

“Nisam video utakmicu sa više poena u poluvremenu“, počinje Anđušić, a kada je dobio informaciju da je u pitanju rekord ABA lige dodao je:

“Neverovatno smo igrali prvo poluvreme u napadu, tako smo i napravili razliku. U odbrani nismo bili dobri od samog starta, primili smo previše poena za poluvreme. To ne smemo da dozvolimo. Čak smo se mučili i u drugom delu, rizikovali smo neke stvari iz čega su oni davali lake poene. Zato se ušlo u egal završnicu. Piše se pobeda“.

Partizan Mozzart Bet je umeo da gubi utakmice u Jadranskoj ligi posle velikih pobeda u Evroligi...

“Sada je bilo drugačije, nadam se da će se nastaviti tako do kraja sezone, da ćemo vezivati pobede na oba fronta, jer to je ono što nam treba i što je cilj“.

Anđušić je vezao još jedan dobar meč u crno-belom dresu.

“Znači dosta, dobra utakmica. Stalno se postavlja to pitanje, radim najbolje što znam kada sam na terenu. Naravno da mi znači kada odigram dobro i da je dobro za samopouzdanje, ali nije to ništa novo. Znači i podrška sa tribina. Meni je najvažnije da znam šta mogu, da sam siguran u sebe, tako igram kad god dobijem šansu, koliko god da igram“.

Bilo je važno i da se pobedi Cedevita Olimpija sa bar pet razlike, zbog eventualnih krugova.

“Iskreno, vikali su sa klupe (da vodimo računa), mi smo bili koncentrisani na teren. Bila je egal završnica, nije bilo lako. Kada su nam rekli sa klupe, obratili smo više pažnje na to, pa smo se potrudili da dobijemo sa većom razlikom. To je dosta važno, jer ne znamo kako će da se završi liga. Svakako se nadamo da ćemo biti ispred njih, da nećemo morati da računamo na tu koš-razliku“.

Sada Partizan Mozzart Betu slede utakmice i u Evroligi gde će biti važno dobiti rivale sa određenom razlikom.

“Najvažnije je da gledamo da pobedimo. To je ono što će nas odvojiti od ostalih ekipa. Lako ćemo da gledamo razliku, dajte da prvo dođemo u situaciju da pobedimo“.

Sledeći meč je u petak, kada Partizan Mozzart Bet gostuje milanskoj Olimpiji od 20.30.



tagovi

Danilo AnđušićKK PartizanPartizan Mozzart BetABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara