Aron Gordon (©AFP)
Aron Gordon (©AFP)

Aron Gordon kod Jokića u Denveru

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 17:32

Nagetsi se odrekli Gerija Herisa, između ostalih

Puče još jedna transfer bomba, Aron Gordon postaje novi košarkaš Denver Nagetsa!

Satima se gotovo ništa nije dešavalo u ovom poslednjem danu prelaznog roka, a onda je Orlando rešio da razmrda celu NBA ligu. Posle Nikole Vučevića i Evana Furnijea, Orlando se odrekao i trećeg važnog igrača iz prethodnih godina i poslao Gordona kod Nikole Jokić u Denver! Medžiku u okviru trejda stižu Geri Heris, Ar Džej Hempton, plus zaštićeni pik prve runde iz 2025. godine. Orlando je put Kolorada poslao i krilnog centra Gerija Klarka.

Izabrane vesti

00.30: (1,80) Majami (12,5) Portland (2,25)

Denver je u istom danu dobio čak trojicu unutrašnjih igrača, od čega jednog centra i dvojicu krilnih centara. Podsetimo, iz Klivlenda je stigao Džaval Mekgi kao rezerva Nikoli Jokiću, pa će prvi kandidat za MVP nagradu konačno dobiti kakvu-takvu zamenu na parketu u minutima kada odmara.

Gordonova forma je ove sezone u padu u odnosu na prethodne godine, iako je Orlando pri samom dnu Istočne konferencije. Ovaj 25-godišnji atleta beleži 14,8 poena, 6,8 skokova i 4,1 asistenciju. Doduše, sada beleži oko 37,8 odsto za tri poena, što mu je najbolji procenat karijere.

Jedan od najatraktivnijih košarkaša današnjice je već neko vreme bio otvoren za trejd iz Orlanda, a kao potencijalne destinacije pominjali su se Boston, Detroit i Hjuston, pa odnedavno i Denver, ali nije se očekivalo da će da završi baš u Nagetsima kod Jokića.

Tokom sedam godina u Orlandu, Gordon je jednom igrao plej-of, u sezoni 2018/19. Klub je imao plan da i ove godine napadne ozbiljniji učinak u doigravanju, ali je sve propalo kada su se Markel Fulc i Džonatan Ajzak povredili.

Ovo je sada definitivno kraj za Orlando kakav znamo. Nikola Vučević otišao je u Čikago Bulse za Ota Portera, Vendela Kartera i dva pika prve runde (2021. i 2023. godine), dok je Evan Furnije završio u Bostonu za dva pika druge runde.

Gordonu je ostalo još godinu i po dana od 80.000.000 dolara vrednog ugovora. Za ovu sezonu ima garantovanih 18.136.364 dolara, dok za sledeću ima 16.409.091 dolar.

Geri Klark je 26-godišnji krilni centar. Studirao je na univerzitetu Sinsinati od 2014. do 2018. godine, posle čega je kao nedraftovan igrač potpisao za Hjuston. Tamo je proveo dve godine, uz povremene igre u razvojnom timu Rio Grandeu. U Orlando je stigao u januaru prošle godine, nedugo pošto ga je Hjuston otpustio. Potpisao je dva desetodnevna ugovora, a onda i produžio ostanak na ovu sezonu. Odigrao je 35 utakmica na 14,5 minuta, uz prosek od 3,4 poena i 3,2 skoka.



tagovi

Eron GordonDenver NagetsOrlando MedžikNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara