Foto: Reuters
Foto: Reuters

Atlanta dozvolila Niksima samo četvrtinu nade: Bogdanović promašivao, pa prelomio meč

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.05.21. | 03:50

Srpski reprezentativac dobrom igrom u nastavku doprineo pobedi Hoksa 105:94

Košarkaši Atlante drugi put su poveli u seriji osmine finala plej-ofa protiv Njujorka upisavši pobedu u prvom duelu na domaćem terenu (105:94).

Hoksi su već u drugom delu prve doenice nagovestili da su inspiraisani i veoma motivisani da se revanširaju rivalu za poraz od pre dva dana, međutim, Niksi su u poslednja dva minuta prvog kvartala uspeli da uhvate priključak i sa minus šest stignu do dva poena prednosti.

Izabrane vesti

Loša završnica prve četvrtine nije se odrazlia negativno na igrače Atlante koji su stekli dvocifrenu prednost pred odmor i sa plus 14 završili poluvreme. Naredne dve četvrtine donele su domaćinu prilično rutinski posao, a na putu do druge pobede u seriji Atlanti je posao značajno olakšala vrlo skroma igra rivala u ofanzivi.

Iako je raspoloženi Derik Rouz upisao čak 30 poena, usled činjenice da nije imao konkretnu pomoć saigrača, gosti nisu uspeli da vrate neizvesnost u duel, a posebno inspiraisan u ekipi Atlante bio je Tre Jang sa 21 poenom i 14 asistencija.

Srspki reprezentativac Bogdan Bogdanović skromno je otvorio susret te je prvu deonicu završio bez pogotka iz igre, ali je u nastavku namestio ruku pa je sa 15 poena i osam skokova bio veoma važan deo domaćeg tima na putu do slavlja.

Zapaženo veče u redovima Atlante imao je i Kolins sa 14 poena, koliko je na drugoj strani postigao Rendl koji je dopisao i 11 skokova. Veče je uz dabl dabl učinak završio i Kapela sa 13 poena i 12 skokova.

Podsetimo, Atlanta je seriju otvorila pobedom u gostima (107:105) 24. maja, a dva dana kasnije Njujork je izjednačio rezultat u seriji (92:101). Neizvesna borba nastavljena je večeras novom pobedom Hoksa, a četvrti susret zakazan je za 30. maj.

NBA REZULTATI

Atlanta - Njujork 105:94 (2:1 u seriji)

/Jang 21 - Rouz 30/

Boston - Bruklin 125:119 (2:1 u seriji)

/Tejtum 50 - Harden 41/

Dalas - Klipers 108:118 (2:1 u seriji)

/Dončić 44 - Lenard 36/


tagovi

AtlantaAtlanta HoksNjujorkNjujork NiksBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara