Rondo, Hejvord i Jang (©Reuters)
Rondo, Hejvord i Jang (©Reuters)

Atlanta ima najviše para i ideju Trej Jang – Gordon Hejvord – Radžon Rondo

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.11.20. | 03:44

To je bar želja, videćemo da li i ostariva

Sistem sasvim drugačiji od onog evropskog, ali u NBA ligi vrlo dobro znaju u kakvim okolnostima rade. Povremeno moraš da se strpiš i baciš par sezona ako će to doneti igrača vrednog čekanja. A posle blistavih izdanja iz prošle sezone u Atlanti se nadaju da je Traj Jang baš taj. Samo što ne može sam, pa je klub iz Džordžije krenuo ka ambicioznim ciljevima u prelaznom roku.

Dobra stvar za Hokse je što ono imaju najveći prostor za finansijska ulaganja, procenjuje se da raspolažu sa oko 44.000.000 dolara pre no što će dobaciti do seleri-kepa. Dakle, samo malo pametne gimnastike i može da se napravi iskorak.

Izabrane vesti

Kako? Dva su pika. Prvi je Radžon Rondo, koji je sa svoje 34 godine u tek završnoj sezoni odigrao neke ključne role u usponu Los Anđeles Lejkersa do šampionskog zvanja. Hoksima je potreban rezervni plej da igra uz Janga, koji je lani beležio prosečno 29,6 poena uz 9,3 asistencija po meču. Rondo svakako odbija da aktivira opciju i za 2.700.000 dolara ostane u Lejkersima, jer želi da bude slobodan igrač.

Problem je međutim što navodno želi u Los Anđeles Kliperse, iako mu Atlanta nudi garantovanih 15.000.000 dolara za dvogodišnji ugovor, javlja ESPN.

S druge strane, Yahoo javlja da je meta i nisko krilo Bostona Gordon Hejvord, koji ima ponude sa svih strana, pa i opciju da ostane u Seltiksima za 34.200.000 dolara. Trebalo je već da odgovori na Bostonovu ponudu do 17. novembra, ali su se obe strane saglasile da odluku odlože za dva dana kasnije.

Prošle sezone Hejvord je davao 17,5 poena u proskeu uz 50 odsto ubačenih šuteva iz igre, plus 6,7 skokova.

Jang i Hejvord, uz pomoć i iskustvo Ronda, to već zvuči solidno. Videćemo da li je i izvodljivo.



tagovi

Atlanta HoksRadžon RondoGordon Hejvord

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara