(©AFP)
(©AFP)

Atlanta spustila rampu Sakramentu: Bogdan brojao do 6, Bjelica do 4; Šarlot ubacio 21 trojku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.03.21. | 05:13

Tre Jang i Klint Kapela režirali pobedu Hoksa - 121:106

Uhvatila je Atlanta ritam, a polako nišanske sprave podešava i oslobađa se posle povrede Bogdan Bogdanović. Biće potrebno vreme da Bogdan bude onaj stari, a u završnici meča protiv Sakramenta postigao je bitne poene. Četvrti trijumf Atlante u nizu, nova žrtva je Sakramento, a srpski košarkaši večeras nisu bili u prvom planu – 121:106

Morao je Nemanja Bjelica da pruži ruku Bogdanu Bogdanoviću, Hoksi su zasluženo slavili, a igrač Atlante je za nijansu imao bolje veče. Definitivno će ga Bogdan lepše pamtiti, makar zbog te pobede zahvaljujući kojoj je Atlanta izbila na osmo mesto u Istočnoj konferenciji. Za 22 minuta na provedena u igri Bogdanović je ubacio šest poena, uhvatio je četiri lopte i imao po asistenciju i ukradenu loptu. Nije služio Bogdanovića šut večeras, pucao je trojke nula od pet. Izdalo ga je najjače oružje. Sličan učinak ostvario je i Nemanja Bjelica. Košarkaš Sakramenta je za 18 minuta dao četiri poena, sakupio je tri skoka, podelio dve asistencije i poput Bogdana imao jednu ukradenu loptu.

Izabrane vesti

Atlanta je od sredine druge deonice kontrolisala rezultat, prednost do kraja nije ispuštala, a maksimalni plus iznosio je 23 poena. Tre Jang je i večeras predvodio listu strelaca kod Hoksa. Sa 28 poena (pet od 10 trojke) bio je najefikasniji, a asistencija mu je nedostajala da dođe do dabl-dabla. Zato Klint Kapela jeste. Na 24 poena dodao je 14 skokova, a dvocifreni kod Atlante bili su i Džon Kolins (16), Danilo Galinari (15) i Ražon Rondo (10).

Kod Sakramenta je Deandre Foks igrao uz minimalan odmor, tek da ne bi disao na škrge. Za 40 minuta je ubacio 32 poena, a da ga je bolje služio šut van linije 7,24, poenterski učinak bio bi još impresivniji. Gađao je trojke 20 odsto (dva od 10), a uz 32 poena je kolone popunio sa sedam skokova, šest asistencija, jednom ukradenom, ali i tri izgubljene lopte.


Izvanredno šutersko veče imali su košarkaši Šarlota. Na šutersku rapsodiju Toronto Reptorsi nisu imali odgovor – 114:104

U prvom kvartalu rešetao je Šarlot iz svih pozicija. U Spektrum centru, u Severnoj Karolini, sasuo je domaćin 44 poena, a trojke su igrači šarlota pogađali kao u transu. Dalekometni hici ulazili su kao od šale, čak 11 trojki pogodio je domaćin u prvoj četvrtini i zadao Torontu udarac od kojeg se do kraja nije oporavio.

Konstantno je tim iz Kanade bio u jurnjavi za rivalom, prednost nije imao nijednog sekunda, a najzaslužniji za trijumf Šarlota je Lamelo Bol. Sa 23 poena predvodio je listu strelaca. Takođe je imao i devet skokova i šest asistencija, a bio je i najbolji trojkaš. Potegao je devet puta za tri poena, pogodio u šest navrata, a Devonte Grem ga je pratio u stopu. Ubacio je pet trojki i zaustavio se na 17 poena. U redovima Toronta je Kajl Lauri bio jedan od retkih na visini zadatka. Dao je 19 poena, sakupio šest skokova i podelio osam asistencija.


NBA LIGA – REZULTATI

Nedelja

Bruklin – Detroit 100:95

/Harden 24 – Grant 22/

Šarlot – Toronto 114:104

/Bol 23 – Lauri 19/

Vašington – Milvoki 125:119

/Vestbruk – Adetokunbo 33/

Atlanta – Sakramento 121:106

/Jang 28 – Foks 32/

Minesota – Portland 121:125

/Tauns 34 – Entoni 26/

Denver – Dalas 103:116

/Jokić 26 - Porzingis 25/

Finiks – Indijana 111:122

/Buker 20 - Brogdon 25/



tagovi

Nemanja BjelicaBogdan BogdanovićNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara