Atletičari se podsmevaju NBA zvezdama: Svetski šampioni? Čega?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.09.23. | 20:05

Zanimljiva rasparava dobila novu epizodu...

Tokom nedavnog Svetskog šampionata u atletici u Budimpešti, osvajač zlatne medalje na 100 i 200 metara, Noa Lajls (26), prebacio je američkim košarkaškim zvezdama što sebe smatraju svetskim šampionima kada osvoje NBA 'prsten'.

Podsetimo, on je tom prilikom govorio kako ne treba izjednačavati neke stvari - primera radi, trofeje što osvajaš sa klubom i za za svoj klub, sa onim odličjima koja zaslužiš pod zastavom zemlje kojoj pripadaš i za koju se boriš - te je 'pecnuo' kompletan NBA sistem i opšteprihvaćeni stav u Sjedinjenim Američkim Državama da prvak tamošnje profesionalne lige nosi epitet "World champions".

Izabrane vesti

"Smeta mi kada gledam finale NBA lige i iznad glava pobednika vidim natpis 'svetski šampioni'. Svetski šampioni čega? Sjedinjenih Država?! Nemojte pogrešno da me shvatite, zaista volim Ameriku, to je moja džava, ali mi nismo ceo svet. U atletici imamo svaku državu koja se bori, sportisti nose svoju zastavu da pokažu koga predstavljaju. Ja u NBA ligi nisam video nikakve zastave".

Klip s ovom izjavom munjevito se proširio društvenim mrežama, na desetine NBA asova zamerilo je Lajlsu, mnogi su i žestoko regovali, nazivali ga nekim pogrdnim imenima, a reakcija je stigla i iz tabora američke selekcije koja igra u Manili.

Tajris Halibarton je, primera radi, kazao sledeće: "Ne razumem poentu njegove priče. NBA liga je najbolja na svetu, nije bilo najinteligentnije to što je uradio".

Zanimljivo da se neposredno nakon današnjeg poraza Amerikanaca u polufinalu Mundobasketa od Nemačke nije ponovo oglasio Noa Lajls kako bi likovao, već je to učinila Svetska atletska federacija.

Uz fotografiju Lajlsa u rezultata (111:113), ide samo jedno pitanje: Svetski šampioni čega?

Nije da 'atletičari' nisu uspešno iskoristili svojih pet minuta, zar ne?

Mada, priznaćete, ima mnogo onih što će se složiti sa zamerkom koju je Lajls uputio NBA zvezdama.


tagovi

Noa LajlsMundobasket 2023NBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara