Aleksa Avramović (Foto: MN Press)
Aleksa Avramović (Foto: MN Press)

Avramović: Utakmica protiv Lokomotive može da nam odredi put, učiniću sve da zaustavim Mekoluma

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.12.21. | 15:37

"Ako ostvarimo pobedu na njihovom terenu to će biti veliki korak ka prvom mestu u grupi, što dodatno olakšava stvari. Ako obezbedimo domaći teren tokom čitave nokaut faze imamo dobre šans da se borimo za nešto veliko", poručio je košarkaš Partizana

Crno-bele u sredu (17.30) očekuje veliki izazov - gostuj u Krasnodaru ekipi Lokomotive Kubanj. Ekipa koju je nedavno od Jevgenija Pašutina preuzeo srpski stručnjak Branko Maksimović uz Partizan važi za jednog od glavnih favorita u Evrokupu. Aleksa Avramović je svesta težine predstojećeg duela i ističe da bi pobeda dala krila ekipi Željka Obradovića u borbi za prvo mesto u Grupi A.

Izabrane vesti

"Utakmica protiv Lokomotive može odrediti naš put. Ako ostvarimo pobedu na njihovom terenu to će biti veliki korak ka prvom mestu u grupi, što dodatno olakšava stvari. Ako obezbedimo domaći teren tokom čitave nokaut faze imamo dobre šans da se borimo za nešto veliko. Znamo da su sastavljeni od vrsnih individualaca, igraju brzu trnaziciju, dobro u napadu", rekao je reprezentativac Srbije.

Glavnu snagu tima iz Krasnodara predstavlja tandem američkih igrača koji čine Džonatan Motli i Erik Mekolum. Prvi i drugi strelac Evrokupa, dok je krilni centar i najkorisniji igrač takmičenja (prosečan indeks 28,3).

"Krase ih ti igrači sa mnogo poena u rukama, pre svih Erik Mekolum i Džonatan Motli koji je ponajbolji visoki igrač u Evrokupu. Znamo šta moramo da uradimo da bi podigli našu igru na viši nivo, jer na poslednjih par utakmica to nije bilo sjajno. Nedostajao nam je i Kevin, imali smo par rovitih igrača, Trifa nije mogao da pomogne, Rodion je igrao povređen... Najbitnije je da smo obezbedili dve pobede protiv Šlonska i Mornar i odlazimo na gostovanje u dobrom raspoloženju", dodao je Avramović.

Protiv Lokomotive će imati i zadatak da čuva iskusnog Mekoluma.

"Ući ću maksimalno motivisano da ga zaustavim, kao što sam to radio i dosad protiv igrača koji su jaki na lopti. Sjajan posao rade i Danga, Madar - čitava spoljna linija. Ekipa smo koja ne prima vleiki broj poena, izuzev te utakmice sa Cedevita Olimpijom koja je odigrala maestralno i zadavala nam mnogo problema. Mislim da je ključ u našoj odbrani pristipu utakmici, da kroz defnazinve zadatke potvaramo kontranapad. To nam je nedostajalo prethodne dve utkamice, igrali smo malo sporije i trudićemo se da to podignemo na viši nivo".

Zek Ledej je istakao da za crno-bele nema lakih utakmica, kao i da je ključ da se sluša Obradović.

"Svaka utakmica je teška utakmica. Moramo da pratimo trenerov plan, slušamo ga i ispoštujemo sve što kaže i na kraju dana izađemo na teren i borimo se za pobedu. Glavna stvar je da budem dosledan, da budem svoj i na parketu doprinesem onako kako samo ja umem i nastavim da pomažem timu da pobeđuje što je više moguće", rekao je Amerikanac koji je dodao i da u redovima narednog rivala crno-belih igra veliki broj njegovih zemljaka, visokog kvaliteta.



tagovi

KK PartizanAleksa AvramovićZek Ledej

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara