Bajern čuva obraz, Himki za prekid crne serije

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.04.19. | 11:55

Tim Dejana Radonjića želi trijumfalno da završi sezonu, bez obzira na činjenicu što ne može u plej-of

Stavljamo polako zavesu na regularni deo sezone u Evroligi i pripremamo se za ono najbolje. Sinoć smo dobili sve parove plej-ofa, pa polako možemo da pričamo o tome ko bi mogao da bude glavni favorit za podizanje trofeja na kraju ove sezone. Ipak, pre toga ćemo morati da se i zvanično oprostimo od onih koji mesto u završnici nisu izborili...

Upravo Bajern i Gran Kanarija nisu uspeli da nabave ulaznice za Top 8 fazu. Tim iz Minhena je bio na odličnom putu da se po prvi put u istoriji nađe u završnici elitnog takmičenja, ali su ih koštali porazi od Makabija, Žalgirisa i Oiimpijakosa u tri vezane utakmice, nakon čega je bilo potpuno jasno da nemački velikan nema šta da traži u plej-of fazi Evrolige.

Izabrane vesti

Pitali su trenera Bavaraca, Dejana Radonjića, da nakon meča protiv Žalgirisa pre tri nedelje prokomentariše kakva je šansa da Bajern i Žalgiris odu dalje u plej-of fazu.
„Žalgiris još ima neku šansu? Ne verujem, mislim da je to nemoguće“, uz podsmeh je tada odgovorio crnogorski strateg.

Ispostavilo se da je ipak važi ona izreka da „ko se zadnji smeje, najslađe se smeje“, jer su Zeleni iz Litvanije obezbedili prolaz dalje u velikom stilu pobedom protiv Reala iz Madrida, dok je Bajern ostao „kratkih rukava“.

Timu iz Minhena je sada ostalo da odigra poslednji meč ove sezone u Evroligi pred domaćom publikom, te da pobedom trijumfalno završi sezonu. Moglo bi se reći da je protivnik za tako nešto idealan, pošto im na noge dolazi ekipa Gran Kanarije. U prvom delu sezone, Bajern se prošetao kroz Kanarska ostrva i zabeležio prilično ubedljivu pobedu.

Poslednji meč regularnog dela sezone će biti odigran u Barseloni gde će istoimena ekipa dočekati moskovski Himki. Ni ovaj duel nema rezultatski značaj, jer su domaći već ranije obezbedili petu poziciju i plej-of seriju protiv Anadolu Efesa, dok su Rusi već na polovini sezone mogli da dignu ruke od nastupa u završnici.

Sedam puta su se ova dva tima sastajala u istoriji, a Himki je trijumfovao samo dva puta, pritom nijednom na tlu Španije. Prvi ovosezonski susret je dobila Blagurana sa sedam poena razlike kada Aleksej Šved nije bio dovoljno jako oružje za ekipu iz Moskve. Rus je ubacio čak 27 poena, ali nisu ga adekvatno ispratili ostali saigrači, pa je Himki tada zabeležio poraz – samo jedan od mnogih ove sezone.

Da muka bude još veća, iz tabora Moskovljana najavljuju da će na ovom susretu morati da izvedu kombinovani sastav, jer su mnogi igrači povređeni i umorni, te da će morati da čuvaju snagu za završnicu sezone.
„Imamo velikih problema sa povredama i neki ključni igrači nisu doputovali u Barselonu. Bilo kako bilo, moramo večeras odigrati staloženo i odgovorno. Siguran sam da će igrači koji večeras istrče na parket dati sve od sebe. Barselona ima dosta iskusnih igrača, kao i fenomenalnog trenera. Veoma cenim rad Svetislava Pešića“, izjavio je Rimas Kurtinaitis, trener Himkija, pred večerašnji okršaj u Barsleoni.

EVROLIGA - 30. (POSLEDNJE) KOLO

Četvrtak
CSKA Moskva - Baskonija 82:78
/Klajburn 16 - Uertas 17/

Anadolu Efes - Armani 101:95
/Micić 18 - Džejms/

Panatinaikos - Budućnost 87:67
/Gist 23 - Kol 14/

Real Madrid - Žalgiris 86:93
/Tavares 22 - Dejvis 27/

Petak
19.45: (1,25) Fenerbahče (17,0) Makabi (4,40)
20.00: (1,17) Bajern (20,0) Gran Kanarija (5,50)
20.30: (1,03) Olimpijakos (28,0) Darušafaka (12,0)
21.00: (1,20) Barselona (19,00) Himki (5,00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeDejan RadonjićKK BarselonaKK HimkiKK Bajern MinhenKK Gran Kanarija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara