Koprivica i Naneli (© ABA Liga)
Koprivica i Naneli (© ABA Liga)

Balša Koprivica - četvrto dete Džejmsa Nanelija

Vreme čitanja: 4min | ned. 15.10.23. | 08:17

Balša Koprivica sedam puta zakucao Cibonu, većina od 15 postignutih poena je došla na asistenciju Džejmsa Nanelija

"Balša, Balša, Balša", ozdvanjalo je sa tribina Štark Arene tokom treće četvrtine utakmice Partizan Mozzart Bet - Cibona. Bio je to period kada su crno-beli pravili veliki preokret i sa minus 15 odlazili na ogromnih plus 20. Baš u tom periodu blistao je mladi centar Balša Koprivica, zakucavao je svaku loptu koji bi dobio u šake, uglavnom od Džejmsa Nanelija. Amerikanac kao da je na parketu video samo mladog Balšu, nešto što su primetili i ostali saigrači u svlaćionici kluba iz Humske.

Izabrane vesti

"Sad mi kažu u svlačionici da me je hranio kao četvrto dete (smeh). Mi to stalno vežbamo na treningu, volimo da igramo, za sve igrače generalno to važi... Pokušao sam da budem agresivan, da malo koristim brzinu i skočnost. Pokušao sam da donesem energije ekipi kada nije išlo i to je to. Drago mi je što smo pobedili", rekao je Balša Koprivica.

Evidentno je da Naneli i Koprivica imaju konekciju na terenu, ali i van njega. Ko je pomno čitao intervju Mozzart Sporta, onda zna na šta tačno mislimo. Koprivica nam je još u avgustu mesecu pričao kako je proveo leto u Americi, a Naneli tada nije propustio priliku da ga pozove da se druže zajedno sa kompletnom familijom, suprugom i troje dece.

"On mi je takozvani veteran, kao što bi to rekli u NBA ligi. Stalno mi daje savete, stalno mi priča, jako smo bliski, to mi stvarno mnogo znači, pogotovo što je već igrao kod Željka u Fenerbahčeu. I ja sam već tri godine ovde, ali mi znači kada mi da savet i van terena isto".

Vraćamo se malo na utakmicu sa Cibonom. Evidentno je bilo da crno-beli nisu krenuli adekvatno. Gost iz Zagreba je u jednom momentu imao čak 15 poena prednost. Ipak, sve se preokrenulo kasnije, a Koprivica je meč okončao sa 15 poena. Jedna od najboljih partija u crno-belom dresu do sada.

"Na početku baš i nije bilo dobro, katastrofalno... Malo smo letargično ušli u utakmicu, stigao nas je umor, ali to stvarno nije neki izgovor, treba stvarno da poradimo na tome da ulazimo bolje na utakmice kada između imamo jedan dan pauze. Svom srećom smo sve preokrenuli u drugom poluvremenu, pogotovo u trećoj četvrtini smo kada su Kevin i Džejms ušli uspeli da prebacimo tu energiju u našu korist. Cibona je izvanredno odigrala, borbeno, pogađali su u prvom poluvremenu, to im je dosta pomoglo".

Postaje evidentno da Balša Koprivica dobija značajniju ulogu ove sezone i da je za sada koristi. Protiv Cibona je bio igrač koji je na parketu proveo najviše - skoro 25 minuta. Prošle sezone nešto tako nismo mogli da vidimo, naravno pre svega zbog povreda.

"Znači minutaža pogotovo zbog prošle sezone koju nisam igrao. Sada pokušavam sve da iskoristim, da li igrao pet, deset, 15 ili 20 minuta, nije bitno. Pokušavam da koristim svoju energiju i sposobnost u tom nekom aspektu da budem što efikasniji".

Balša je u ovom momentu možda i jedina "klasična petica" u ekipi, još kada se uzme u obzir da Frenk Kaminski sinoć nije igrao, onda bi neki pomislili da je pritisak na Koprivici.

"Nemam pritiska ni u čemu, volim da radim to što volim. Radim to što volim, uživam uz naše navijače, u Areni je uvek lepo igrati, a čak i kada smo na strani tu su uvek da nas bodre i stvarno je specijalno igrati za ovaj klub. Naravno, minutaža znači pogotovo igračima koji nisu u formi da polako preko ovih utakmica u nju ulaze, tako da sada samo gledamo sledeću utakmicu. Već je u utorak sledeća, treba nam odmora, da budemo skoncentrisani na sledeću ekipu.".

Sada sledi prvi veliki spektakl ove sezone za Partizan Mozzart Bet. Prva evroligaška utakmica u Areni. U utorak stiže Barselona u trećem kolu Evrolige

"Biće pakleno. Jedva čekamo. I oni isto jedva čekaju. Barselona je izvanredna ekipa, moramo dobro da se pripremimo za njih", zaključio je Balša.

ABA LIGA - 3. KOLO:

Petak

Zadar - Mornar 92:57

/Božić 28, Drežnjak 21 - Vranješ 12, Voler 11/

Subota

Cedevita Olimpija - Split 97:68

/Blažič 20, Kobs 16, Stjuart 13, Glas 12 - Perković 15, Fanderbark 14, Runjić 13/

Igokea - Studentski centar 91:82

/Mudi 30 - Bogavac, Kamenjaš 12/

Budućnost - Krka 82:69

/Rajt 17 - Stregar 17/

Partizan Mozzartbet - Cibona 96:67

/Naneli 17 - Aranitović 21/

Nedelja

18.00 Borac Mozzart (8,50) Crvena Zvezda (1,07)

Ponedeljak

20.00 FMP - Mega




tagovi

KK PartizanBalša KoprivicaDžejms Naneli

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara