Ilija Đoković (©MN Press)
Ilija Đoković (©MN Press)

Barani upisali nove bodove, Đoković plaši bivši klub

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.10.20. | 12:28

Danas dve utakmice ABA lige. Mornar favorit protv Cibone, dok se očekuje neizvesna utakmica u Splitu gde stižu Panteri iz Železnika

Problemi sa virusom korona u regionu. Za vikend su odigane samo tri utakmice, a u ponedeljek su na programu preostale dve ovog krnjeg drugog kola ABA lige.

Mornar je u Baru apsolutni favorit prtoiv slabašane Cibone (18.00), koja je prošle nedelje u Draženovim domu doživeli debakl od Crvene zvezde (66:104). Barani su lako protutnjali u Zadru prošle nedelje (82:66) i najavili da će biti ozbiljan rival beogradskim večitim rivalima i Budućnosti u borbi za titulu. Protekle nedelje četa Mihajla Pavićevića je pobedila na svom terenu Unikahu iz Malage u drugom kolu Evrokupa.

Izabrane vesti

U dosadašnjih osam susreta u ABA ligi Barani prtiv Zagrepčana vode sa 5:3. U prošlom prvenstvu Mornar je oba puta slavio, u Zagrebu 92:88, u Baru 81:73. Pre skoro četiri godine, u decembru 2016. godine, Mornar je ostvario naujbedljiviju pobedu protiv Cibosa - 92:57.

Trener Mihailo Pavićević svestan je da njegov tim ima ulogu favorita.

"Utakmicu protiv Cibone shvatamo najozbiljnije, kao da igramo protiv Zvezde, Budućnosti ili Partizana. Uvek insistiram kod svojih igrača da ne delimo protivnike na lake i teške, jer je i ove sezone takva podela besmislena. Cibona je napravila roster oslanjajući se na domaće, mlade, igrače koji igraju sa velikom energijom. Ne smemo da dozvolimo da tu energiju pretoče na teren. Traži se pristup kao na ove dve poslednje utakmice, dakle u punom mentalnom i fizičkom kapacitetu. Svi znamo da je u ABA ligi bilo kakav kiks teško da se nadoknadi. Treba biti oprezan, pošto je, kao što kaže poslovica, bolje sprečiti nego lečiti“, rekao je Pavićević za zvaničan sajt kluba.

Vukota Pavić veruje da Cibona ima bolji tim nego što to pokazuje rezultat prve utakmiice sa Crvenom zvezdom.

"Ne zavarava nas težak poraz Cibone na startu. U meč moramo ući kao i u svaki drugi - borbeno i maksimalno koncentrisano kako bismo od početka nametnuli svoj ritam i odigrali mirnu utakmiicu“, istakao je Pavić.

FMP iz Železnika gostuje u Splitu (20.00) posle 12 godina pauze. Domaćin je poražen na startu sezone od Budućnosti i to veoma ubedljivo (59:84), dok su Panteri slavili protiv Primorske (84:65). Ovaj meč bi mogao da reši obračun dvojice plejmejkera, doskorašnjih saigrača, Ilije Đokovića i Filipa Čovića. Povremeni reprezentativac Srbije je proteklog leta pojačao nekadašnjeg šampiona Evrope, dok se iskusni plej u finišu prošle sezone vratio u FMP-u posle boravka u Crvenoj zvezdi. Đoković je u Podgorici na premjeri regionalnog takmičenja postigao 11 poena, dok su Perković i Luković ubacili po 12.

ABA LIGA – 2. kolo

Subota

Partizan – Budućnost 99:101, posle dva produžetka

/Jaramaz 24 – Kobs 27/

Nedelja

Borac - Crvena zvezda 64:95

/Džons 16 - Lojd 21/

Mega - Zadar 90:87

/Momirov 23 - Junaković 22/

Ponedeljak

18.00: (1,85) Mornar (-15.5) Cibona (1,85)

20.00: (3,05) Split (15,0) FMP (1,45)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

ABA ligaJadranska ligaFMP ŽeleznikFMPsplitMornar BarCibonaIlija Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara