Jorgos Barcokas (Foto: Starsport)
Jorgos Barcokas (Foto: Starsport)

Barcokas: Zvezda ozbiljan kandidat za plej-of

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 00:03

"Papanikolau igrao pod injekcijama, hvala mu", dodao je grčki stručnjak

Iako muči muku sa povredama, Olimpijakos je iz duplog kola Evrolige izašao sa pobedama protiv Makabija i Crvene zvezde. Savladao je Izraelce u Beogradu, dobio srpskog šampiona kod kuće 88:83. Jasan pokazatelj kakav kvalitet se nalazi u ekipi iz Pireja.

Vodila je četa Jorgosa Barcokasa i 15 poena u poslednjoj četvrtini zahvaljujući sjajnoj igri Mustafe Fala i Aleka Pitersa, ali beogradski crveno-beli su se vratili u meč sa 10 vezanih poena i izborili se za neizvesnu završnicu, iako su praktično igrali sa devet igrača u rotaciji. Zato je trener grčkog šampiona bio pun hvale za sastav svog zemljaka.

Izabrane vesti

"Evroliga je veoma teško takmičenje, svako ko razume košarku to lako shvata. Videli ste koliko dobar tim ima Crvena zvezda. Vodili smo 15 razlike, trebalo je lagano da dobijem, doneli smo nekoliko loših odluka i postigli su 10 poena u tri napada. Moramo da cenimo svaku pobedu, posebno sada kada nam nedostaje veliki broj igrača. Voleo bih da čestitam i Janisu Sferopulosu. Zvezda ima najbolji roster dosad i ozbiljan je kandidat za plej-of", rekao je Barcokas.

Napomenuo je i da je Kostas Papanikolau (11 poena) meč igrao pod injekcijama.

"Specijalna zahvalnica Kostasu Papanikolauu, jer je imao fantastičnu utakmicu, uprkos činjenici da je igrao pod injekcijama zbog bolovima u leđima. Nije se znalo da će da igra, a na kraju je dao sve od sebe i bio ključan u pobedi. Uglavnom ne pričam o nastupima pojedinaca, ali ovo je više od onoga što neko daje na terenu, šta je spreman da žrtvuje za tim".

Ponovo je pričao i o pojačanjima.

"Nećemo uzeti igrača samo zbog pritiska javnosti, jer ako imamo sumnje, nećemo povući taj potez zato što neće imati smisla ni za tog košarkaša, kao ni za nas. Pogledajte samo kakva se pojačanja dovode, svi timovi su na tržištu, polovina zato što ima probleme. Mi s druge strane ne verujemo da novi igrač može odmah da nam pomogne. Da, pratimo tržište, tražimo igrača, jer je povreda Vilijams Gosa veoma bitna. S druge strane, u ponedeljak kreće Mekisik, pa Milutinov, Sikma se vratio i imamo tri nova igrača. Ponavljam, pratimo tržište, ali napravićemo potez samo ako neko može zaista da nam pomogne."

Grčka javnost smatra da Olimpijakos nije uspeo da nadomesti odlazak Saše Vezenkova i Kostasa Slukasa.

"Kažu da nam nedostaje dobar poenter, da nemamo lidera. Recite mi ko dolazi na takve ideje? Svaki meč je kao plej-of. Hemija tima, svlačionica, smirenost - to će dati rezultat na duge staze", zaključio je Barcokas.


tagovi

KK OlimpijakosKK Crvena zvezdaJorgos Barcokas

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara