Janis Sferopulos (Foto: Starsport)
Janis Sferopulos (Foto: Starsport)

Sferopulos: Koštala nas treća četvrtina, nismo donosili dobre odluke, predugo smo držali loptu, mašili otvorene šuteve...

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.11.23. | 23:19

"Zadovoljan sam što nismo odustajali, borili smo se do kraja", dodao je grčki stručnjak

Crvena zvezda nije uspela ni ovoga puta da iz duplog kola Evrolige izađe sa dva trijumfa. Olimpijakos je ipak slavio u Pireju, ali ne može se mnogo šta zameriti crveno-belima, koji su uprkos brojnim povredama odigrali veoma dobrih 30 minuta. Jedino su u trećoj četvrtini pali, mučili se u napadu i na kraju postigli samo devet poena u pomenutom periodu, što je na kraju bilo i od presudnog značaja.

To je u izjavi posle susreta istakao i trener Janis Sferopulos.

Izabrane vesti

"Dobro smo se borili, protiv odličnog tima koji je veoma teško dobiti na njegovom terenu. U prvom poluvremenu smo kontrolisali ritam i tempo, a izuzev poslednjih par minuta druge deonice, igrali smo i dobru odbranu. Tokom pauze smo rekli da moramo da nastavimo da igramo dobro u odbrani, ali da moramo brže u napadu. Ipak, nismo donosili dobre odluke, predugo držali loptu u rukama, promašili neke otvorene šuteve i postigli svega devet poena. To je na kraju presudilo," rekao je grčki stručnjak.

Gubila je Zvezda i 15 razlike, pa prišla na minus od četiri poena u poslednjem kvartalu. Imala je i nekoliko prilika da se dodatno približi, možda i da preokrene... Nije se dalo.

"Iako je Olimpijakos stekao veliku prednost, nismo odustajali i time sam veoma zadovoljan. Borili smo se do kraja. Najvažnije je sada da izvučemo pouke, popravimo sve što nije valjalo i da igramo bolje u nastavku".

Govorio je i o naporu kroz koji igrači prolaze zbog zgusnutog kalendara.

"Nema dileme da su igrači preopterećeni zbog tako velikog broja utakmica, ali moramo da shvatimo da je takav kalendar i ne možemo da pričamo o umoru kada imate mečeve dan za danom i morate da budete spremni. Videćemo kakva je situacija sa igračima i povredama koje su izazvane prevelikim naporom. Moramo da razmišljamo o tome i napravimo jedan kalendar. Pričao sam o tome više puta. Ko ima veći roster i sreću da izbegne povrede je u boljoj poziciji. Na primer, videli smo da su nam se u prethodnom meču povredila dva plejmejkera. Nekada vam treba sreće. U sezoni je mnogo faktora. To je maraton i morate da održavate visok nivou".

Lokalni novinari su ga upitali da uporedi atmosferu sa mečeva u Srbiji i Grčkoj.

"Publika u Srbiji je veoma dinamična. Navijači ispune dvoranu i podržavaju ekipu. Ne mogu ipak još da pravim poređenja, rano je", zaključio je trener Crvene zvezde.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK OlimpijakosJanis Sferopulos

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara