Nikola Mirotić, Niko Laprovitola i Najdžel Hejs (©Starsport)
Nikola Mirotić, Niko Laprovitola i Najdžel Hejs (©Starsport)

Barsa izgubila prvu četvrtinu, pa pregazila Manresu sa +37

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.02.22. | 23:25

Stotka Blaugrane u četvrtfinalu Kupa kralja

Mursija je napravila veliko iznenađenje i izbacila Valensiju. Posle prvog kvartala delovalo je da bi Manresa mogla da priredi još veće. Ipak, iako je izgubila prvu četvrtinu, Barsa je preuzela kontrolu i do poluvremena vratila stvari na svoje mesto. Do kraja se nije osvrtala, pa je deklasirala rivala i ubedljivo zakazala megdan sa Mursijom u polufinalu - 107:70.

Sjajan početak košarkaša Manresa. Serijom 16:0 su došli do 12 poena prednosti, ali se Barsa uzdigla pa je u finišu kvartala zaostatak svela na četiri poena. Najavili su Katalonci rivalu tako da se neće lepo provesti u nastavku, kao da ih je Manresa razljutila dobrom igrom na startu susreta.

Izabrane vesti

U drugom kvartalu Barsa postiže 30 poena, rivala ostavlja na 16 i na odmor odlazi sa 10 poena prednosti. Samleli su puleni Šarunasa Jasikevičijusa protivnika u trećoj deonici koju su rešili u svoju korist 36:11 i otklonili sve dileme o pitanju pobednika. Do kraja su rutinski sačuvali veliku prednost, prebacili stotku i nastavili put ka prvom trofeju u sezoni.

Svi igrači Barselone su se upisali u listu strelaca, a čak šestorica su došla i do dvocifrenog učinka. Prednjačili su Brendon Dejvis i Nikola Mirotić sa po 14 poena, dok su po 11 dodali Aleks Abrines, Dante Egzum i Rokas Jokubaitis. Do 10 je brojao Niko Laprovitola. U poraženom sastavu dvocifren sa 14 poena samo Amerikanac Džo Tomason.

Barsa tako u polufinalu deli megdan sa Mursijom (subota, 21.30), dok su na drugoj strani kostura Tenerife i madridski Real (subota, 18.30).

KUP ŠPANIJE

ČETVRTFINALE

17. februar

Huventud - Tenerife 62:64

Real Madrid - Breogan 73.67

18. februar

Valensija - Mursija 83:86

Barselona - Manresa 107:70

POLUFINALE

19. februar

18.30: Tenerife - Real Madrid

21.30: Mursija - Barselona / Manresa

FINALE

20. februar: 18.30 časova


tagovi

KK BarselonaManresaKup kraljaKup kralja u košarci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara