Barsa preživela posle produžetka: Pengos promašio dve meč lopte

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 23:38

Na kraju 81:78 za izjednačenje u seriji

Zenit je imao sve preduslove da napravi još jednu prvorazrednu senzaciju u Blaugrani, i postane najlepša evroligaška priča. Bar u ovoj sezoni. Rusi su odbijali sve napade Katalonaca, na kraju regularnog dela imali napad za pobedu, ali je Pengos promašio šut vredan još jednog brejka i vezanih meč lopti. Barsa nije pružila drugu šansu ruskom predstavniku, koji će na svom terenu imati šansu da se domogne plej- ofa. Večeras je posle 45 minuta košarke bilo 81:78 za Barselonu i izjednačenje u seriji.

Zenit je odigrao sjajno po taktovima Kevina Pengosa. Posebno u prvoj i trećoj četvrtini. Međutim, na upornost i individualnu klasu Barselona je finiš meča dočekali sa ogromnih šest poena viška (65:59). Domaćin je bio suviše komotan, oslanjao se na individualna rešenja, pa je Zenit uspeo da se primakne. Na kraju je Pengos sa tri slobodna bacanja doneo izjednačenje i uveo meč u ludu završnicu.

Izabrane vesti

Ostalo je 40 sekundi i Barsa je organizovala duži napad. Lopta je došla do Mirotića, koji je pod košem pokušao da reši situaciju, ali nije uspeo da pogodi. Potom je Pengos dobio 13 sekundi, došao do pozicije da šutira za pobedu, ali nije uspeo dalje od obruča i ušlo se u produžetak. Na krilima odlične završnice predviđenih 40 minuta Zenit je krenuo jako i poveo 71:68 trojkom Holinsa. Ipak, Barsa je uspela da dođe do poravnanja 74:74 a trojku je pogodio Hanga. Mađar je na kraju bio i junak Barselone, pošto je u samoj završnici, kada je Brendon Dejvis promašio drugo slobodno bacanje, uhvatio loptu, iznudio faul i potom pogodio oba bacanja za 79:76. Svih pet poena postigao je u produžetku, ali su bili presudni za krajnji trijumf.

Kod domaćina je bio najefikasniji Kori Higinis sa 15 poena. Najbolji igrač domaćina Nikola Mitorić je dodao osam, ali uz očajne procente šuta (2/8).

Kevin Pengos je predvodio Zenit sa 23 poena. Bivši bek Crvene zvezde Bili Beron stao je na sedam poena.

EVROLIGA, ČETVRTFINALE - 2. MEČ

Petak

CSKA - Fenerbahče 78:67 /prvi meč 92:76/- 2:0

/Heket 14 - Gudurić 27/

Barselona - Zenit 81:78 produžeci /prvi meč 74:76/ - 1:1

/Higins 15 - Pengos 23/



tagovi

Nikola MirotićAdam Hanga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara