Foto: Reuters
Foto: Reuters

Barselona promašila 12 trojki u prvom poluvremenu i šut za pobedu, pa u produžetku slomila Olimpijakos

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.10.21. | 23:09

Katalonci ostali nedodirljivi posle tri kola Evrolige 79:78

Uzbudljivi košarkaški triler u Blaugrani u režiji Barselone i Olimpijakosa završen je pobedom Katalonaca 79:78 tek nakon produžetka.

Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa uspeli su uz dosta oscilacija da stignu do prilike za pobedu, ali je Kori Higins, u poslednjem napadu, pri rezultatu 67:67, bio neprecizan, te je pitanje pobednika odlučeno tek nakon dodatnih pet minuta.

Izabrane vesti

Prevagu u neizvesnoj završnici donela su sigurna slobodna bacanja koja su realizovali Pjer Oriola i Nikola Mirotić ujedno i najzaslužniji igrač za pobedu Katalonaca sa 22 postignuta poena.

Visila je Barselona kao nikada pre u ovoj sezoni Evrolige, defanzivnom klinikom Jorgos Barcokas je mučio Katalonce. Domaćin je uspeo da prvo poluvreme završi bez postignute trojke (12 pokušaja), ali je i posle dugačkog praznog hoda usledilo buđenje u trećoj deonici.

Teško da se i redovni posetioci mečeva Barsine košarkaške sekcije sećaju kada je njihov tim odigrao tako skoroman ofanzivni meč. Barselona je bila neprepoznatljiva u šutu, nanizala je čak 12 promašaja van linije 6,75. Domaćin je postigao 10 poena u prvoj četvrtini, u narednih 10 minuta sedam više... Ispostaviće se da je Olimpijakos tada propustio kolosalnu priliku da napravi veću razliku.

Na početku drugog poluvremena Barselona je ubrzala i počela da pogađa. Konačno je trojku pogodio Nikola Mirotić i inicirao seriju Barselone od 12:2. Počeli su da pogađaju Kurik i Laprovitola, i time kompenzovali skakačku inferiornost iz prva dva kvartala. Olimpijakos je imao 11 ofanzivnih skokova, ali ni to im nije bilo dovoljno da zaustave razgoropađenog domaćina koji je dugo imao između pet i devet poena prednosti.

Ipak, u završnici poslednje četvrtine Grci su počeli da tope zaostatak, čak su i neutralisali prednost Katalonaca, te su uz poklon Higinsa stigli do produžetka. Neizvesna borba nastavljena je kroz dodatnih pet minuta, a prevagu je donela koncentracija igrača španskog kluba koji su naplatili sitne greške protivnika i upisali treću pobedu u isto toliko kola. Sa druge strane, Olimpijakos je pretrpeo prvi poraz u Evroligi ove sezone.

EVROLIGA - TREĆE KOLO

Utorak

Uniks - Bajern Minhen 73:70

/Kenan 21 - Hilijard 17/

CSKA - Zenit 77:67

/Šengelija 33 - Lojd 19/

Asvel - Anadolu Efes 75:73

/Džons 16 - Micić 24/

Alba - Fenerbahče 84:70

/Da Silva 22 - De Kolo 15/

Baskonija - Panatinaikos 81:79

/Fontekio 16 - Papapetru 22/

Olimpija Milano - Makabi 83:72

/Hol 17 - Vilijams 19/

Sreda:

Crvena zvezda - Žalgiris 73:61

/Kalinić 15 - Nibo 14/

Real Madrid - Monako 94:86

/Jabusele 18 - Džejms 24/

Barselona – Olimpijakos 79:78 (67:67)

/Mirotić 22 – Slukas 14/



tagovi

KK BarselonaKK Olimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara