Miloš Teodosić i Marko Belineli (©MN Press)
Miloš Teodosić i Marko Belineli (©MN Press)

Belinelijevo i Skariolovo zbogom Teodosiću: Hvala ti za sve

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 19:34

Iskusni italijanski košarkaš i trofejni trener se oprostili od srpskog asa koji karijeru nastavlja u Crvenoj zvezdi

Došao je i taj dan, Crvena zvezda je ozvaničila da će Miloš Teodosić konačno braniti njene boje. Iskusni plejmejker, jedan od najvećih u evropskoj košarci, parafirao je jednogodišnju saradnju sa srpskim šampionom.

Dugo se pričalo a o Teovom povratku u srpsku košarku i crveno-bele redove - napokon su se sve kockice složile. Trofejni košarkaš je posle četiri godine napustio Virtus i u narednoj sezoni ćemo ga redovno gledati na parketima u Srbiji, prvi put od 2007, ne računajući povremena gostovanja.

Izabrane vesti

Gde god da je igrao, ostavio je dubok trag. Pa tako i u Bolonji. Na opšte iznenađenje je u februaru 2019. odlučio da se pridruži ambicioznom projektu u Italiji i pomogne bivšem šampionu Evrope da se vrati na staze stare slave. Uspeo je. Osvojio je Palakanestro (2021), a potom i Evrokup (2022). Kao MVP finala evropskog takmičenja vratio je Bjankonere u Evroligu posle 14 godina.

I zato bi njegov dres sa brojem 44 mogao da završi pod svodovima dvorane u Bolonji. Zato su Marko Belineli i Serđo Skariolo među prvima poslali poruke srpskom košarkašu nakon što je i zvanično postalo jasno da se iz Virtusa seli u Zvezdu.

Dugugodišnji NBA igrač je sa Teom sarađivao tri godine u Bolonji. Činili su ključni tandem Bjankonera u povratku na najveću kontinentalnu pozornicu.

"Danas je tužan dan, ali želim da se zahvalim Teu i njegovoj porodici na godinama koje smo proveli zajedno. Upoznao sam sjajnu osobu i velikog prijatelja. Bili smo sjajan tandem", napisao je Belineli.

Miloš je bio Skariolova desna ruka na putu ka evrotrofeju minulog leta. Pričao je i u intervjuu za Mozzart Sport u superlativima o 36-godišnjem plejmejkeru.

"Teodosić je genije, vidi muvu u letu", rekao je Skariolo za naš portal.

Sada mu je poslao dirljivu poruku putem društvenih mreža i zahvalio mu se na saradnji.

"Hvala ti za sve što si me naučio, što si odlučio da mi dozvoliš da te treniram, čak i kada smo imali različita mišljenja. Što si uvek stavljao tim ispred sebe, a to nije jednostavno za igrača tvog kalibra. Povrh svega, hvala ti za reči koje si uputio čak i kada smo znali da više nećeš biti jedan od mojih igrača", napisao je trofejni italijanski stručnjak, Serđo Skariolo.


tagovi

Virtus BolonjaKK Crvena zvezdaMiloš TeodosićMArko BelineliSerđo Skariolo

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara