Bili Beron (©Star Sport)
Bili Beron (©Star Sport)

Beron naginje ka Valensiji, u igri i Makabi

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.06.20. | 15:52

Dojučerašnji Zvezdin šuter još bira gde će nastaviti karijeru, Slepi miševi zasad u prednosti

Vest da će Džordan Lojd postati drugo pojačanje Crvene zvezde došla je kao još jedna nezvanična potvrda da Bili Beron neće karijeru nastaviti na Malom Kalemegdanu.

Ponajbolji igrač crveno-belih spreman je da krene u novu evropsku avanturu posle dve uspešne sezone u Beogradu gde je stekao reputaciju šutera evroligaškog kalibra. Beron se od kraja sezone povezivao sa više evropskih klubova. Od Panatinaikosa, preko bolonjskog Virtusa, do Valensije.

Izabrane vesti

Prema saznanjima MOZZART Sporta, Beron u ovom trenutku vaga dve konkretne ponude – Valensije (o interesovanju Slepih miševa prvi pisao španski sajt Piratas del basket pr. au) i Makabija iz Tel Aviva. Međutim, jedan od heroja Zvezdine titule u regionalnom takmičenju i Superligi Srbije (MVP oba šampionata) zasad je najbliži odluci da se preseli na istok Španije pošto osim dobrih finansijskih uslova dobija i neke druge stvari koje su mu takođe važne – ulogu u timu, garantovanu minutažu i ambiciozan projekat.

Kako se može čuti, Makabi ne odustaje od ideje da angažuje Berona, ali je Valensija trenutno u boljoj poziciji da dobije njegovu vernost. Što ne znači automatski da će sigurno obući dres Slepih miševa, jer se okolnosti u evropskoj košarci menjaju gotovo na dnevnoj bazi.

Iako je navodno interesovanje bilo jako, torinski Tutosport demantovao je navode da je Virtusu Beron prvi cilj ovog leta, posle čega su se spekulacije na ovu temu ugasile. U Panatinaikosu je situacija haotična posle odluke glavnog finansijera Dimitrisa Janakopulosa da se povuče, samim tim su šanse da Beron ode u Atinu praktično isparile. Zeleni će na kraju ipak biti deo Evrolige naredne sezone, pošto je Bord elitnog takmičenja odbio zahtev za istupanje i prodaju licence. 

Podsetimo, novi trener Crvene zvezde Saša Obradović imao je ideju da zadrži Bilija Berona, ali je najbolji trojkaš crveno-belih izabrao da okuša sreću na nekoj drugoj adresi. 

Beron je u svom debitantskom nastupu u Evroligi bio treći strelac Crvene zvezde iza Kevina Pantera (15,9) i Lorenza Brauna (12,3) sa 11,6 poena na 42 odsto pogođenih šuteva iz igre i 40 odsto za tri poena, uz 2,7 skokova i 2,2 asistencije. 

Crvenu zvezdu su ovog leta napustili Kevin Panter, Čarls Dženkins, Džejms Gist, Stratos Perperoglu, Kalin Lukas, a ugovori su istekli još Lorenzu Braunu, Majklu Odžu i Vladimiru Štimcu



tagovi

Bili BeronValensijaMakabi Tel AvivEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara