Luni Voker i Džok Lendejl u dresu San Antonija (Foto: AFP)
Luni Voker i Džok Lendejl u dresu San Antonija (Foto: AFP)

Bivši centar Partizana neće igrati sa Bogdanom: Finiks dovodi Džoka Lendejla

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.07.22. | 01:54

Nedavno je stigao u Atlantu, ali se već seli

Reprezentativac Australije i bivši košarkaš Partizana Džok Lendejl karijeru nastavlja u Finiksu, prenosi Šams Čaranija. On je nedavno sa Dežonteom Marijem stigao u Atlantu iz San Antonija, ali ipak neće deliti svlačionicu sa Bogdanom Bogdanovićem u Džordžiji.

Kris Kiršner sa Atletika tvrdi da će Hoksi u zamenu za 26-godišnjeg centra dobiti novac.

Izabrane vesti

Lendejl je posle četiri godine na Sent Meris koledžu profesionalnu karijeru počeo 2018. godine u dresu Partizana. Imao je odličnu sezonu u crno-belom, osvojio je Kup Koraća i bio uvršten u najbolji tim ABA lige.

Preselio se potom u Žalgiris, ali je u njemu gorela želja da se okuša u NBA. Posle Kaunasa je sezonu proveo u domovini nastupajući za Melburn junajted, a onda je usledio poziv San Antonija.

Solidno se pokazao u ekipi Grega Popovića, na 54 nastupa beležio 4,9 poena i 2,6 skokova, ali su ga Sparsi zajedno sa Marijem preselili u Atlantu za Danila Galinarija i tri pika prve runde, kao i zamenu pikova na draftu 2026. godine.

U Džordžiji ga je sačekala velika konkurencija. Bilo je teško zamisliti da će se izboriti za mesto pored Klinta Kapele, Džona Kolinsa i Onjeke Okongvua za koje se očekuje da će i naredne sezone činiti unutrašnju liniju Hoksa. Atlanta je pokazala interesovanje i za Deandre Ejtona, a spekuliše se i o potencijalnim trejdovima sa Kolinsom u glavnoj ulozi. Kako bilo, Jastrebovi su oslobodili mesto u rosteru, pa je jasno da će praviti još promena.


tagovi

Džok LendejlFiniks SansAtlanta Hoks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara