Luka Dončić (©AFP)
Luka Dončić (©AFP)

Bivši igrač Dalasa oštro po Dončiću: Teško je trpeti njegova sra**a iznova i iznova

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.03.24. | 21:35

“On je bekovska verzija Nikole Jokića i može da uradi sve, ali kao saigrač...”

Velika se prašina digla posle reči Klemena Prepeliča o nepoštovanju reprezentativaca koji nisu Luka Dončić i da ”neki zbog toga razmišljaju da se oproste od dresa Slovenije”. Nije se iskusni plejmejker libio da kaže ono što misli, baš kao ni bivši NBA košarkaš Čendler Parsons koji je o slovenačkom asu govorio sa pomešanim emocijama.

Dončića sve više prati etiketa igrača koji ne zna da gubi i koji je pre svega težak kao saigrač, što je poručio i nekadašnje krilo Dalasa. On je u tokom gostovanja u jednom podkastu naglasio da je Dončiću nedostaje više osećaja da uključi saigrače u akciju i tako pokaže više vere u njih.

Izabrane vesti

”Dončić je neviđeni talenat. On je bukvalno bekovska verzija Nikole Jokića i može da uradi sve, neverovatan je košarkaš”, počeo je Parsons, pa nastavio:

”Međutim, kao saigrač malo je iscrpljujuće gledati ista sra**a iznova i iznova”.

Obrazložio je i na šta tačno misli...

”Kada ne pobedi, te stvari se još više upadljivije. Okej, a zašto onda ne bi probao nešto drugo, odnosno zašto neko drugi ne bi dobio loptu. Jasno vam je na šta mislim. Definitivno je frustrirajuće”.

Oko ove konstatacije saglasio se i poznati NBA insajder Šams Čaranija, iako je u početku oklevao. Parsons je zatim nastavio:

”Ove godine Luka ima pomoć. Ovo je najbolji tim koji mu je napravljen. Ima rotaciju sa osam, devet, deset igrača. Ako već ima tim oko sebe, zašto ga ne koristi? U redu, šutiraj najviše od svih, igraj najviše, imaj više asistencija i tripl-dablova od ostalih, ili radi ono što Jokić radi, nađi način da uključiš sve oko sebe, učiniš ih srećnim i tako pobeđuješ. To je najvažnije”.

I tu nije završio...

”Ljudi će suditi o njemu. Imaće jaku statistiku bez obzira na to ko mu je saigrač, bez obzira u kakvom je momentu on. Beležiće prosečno 30 poena, 10 asistencija i šest-sedam skokova, štagod. Imaće on svoju statistiku. E sad, sledeći korak napraviće onda kada bude imao tu statistiku i nauči da pobeđuje u kontinuitetu”, zaključio je Parsons koji se košarkom ne bavi od svoje 31. godine zbog povreda pretrpljenih u sudaru sa pijanim vozačem.

Inače, Luka Dončić je nedavno izabran za igrača meseca u Zapadnoj konferenciji za februar, pošto je na 11 utakmica imao 33,4 poena, 10,3 asistencije i 9,6 skokova uz 1,8 ukradenih lopti. U igri je provodio prosečno 37,2 minuta.  



tagovi

Luka DončićČendler ParsonsDalas MaveriksNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara