Foto: Mega Mozzart
Foto: Mega Mozzart

Bivši MVP ABA lige ponovo u Mega Mozzartu

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 14:42

Janković u poznatoj sredini

Redove Mega Mozzarta danas je pojačao Nikola Janković, 27-godišnji centar koji je sa članom ABA lige potpisao ugovor do kraja sezone. Ozvaničenjem saradnje nekadašnji MVP ABA lige vratio se u redove kluba čiji je dres nosio u sezoni 2015/16, istorijskoj za Megu, u kojoj je sa saigračima osvojio Kup Radivoja Koraća i igrao finale plej-ofa ABA Lige.

Po potpisivanju ugovora sa Mega Mozzartom, Janković je istakao da je srećan što se vraća u poznatu sredinu.

Izabrane vesti

"Srećan sam zbog povratka u Megu u kojoj sam napravio prve seniorske uspehe. Od tada je prošlo pet godina, a u međuvremenu je klub još porastao i stigao do novih visina. Ovo je za mene poznat sistem, sjajni su uslovi za napredak igrača, a ja ću dati sve od sebe na treninzima i na utakmicama kako bi tim ostao u dobrom ritmu i nastavio da se kreće u pravom smeru", rekao je košarkaš rođen u Vranju 1994. godine.

Janković je profesionalnu karijeru započeo 2012. godine u Belgiji gde je igrao za Šarlroa i Pepinster, a 2015. godine se vratio u Srbiju gde je bio izuzetno zaslužan za sjajne rezultate Mege iz koje je godinu dana kasnije otišao u Olimpiju. U redovima slovenačkog tima sezonu je završio kao MVP ABA lige, a odatle se otisnuo u tursku Sakariju.

Kasnije je branio boje Estudijantesa i Partizana iz kojeg je posle dve i po sezone prešao u Podgoricu.

Mega Mozzart posle sedam kola ima učinak od tri pobede i četiri poraza, a priliku da upiše prve minute u drugom mandatu Janković će imati na gostovanju Igokei 14. novembra.



tagovi

Nikola JankovićMega Mozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara