Rodni Mekgruder (Foto: Starsport)
Rodni Mekgruder (Foto: Starsport)

Bivši NBA košarkaš napustio Milano, Mesina već mora da razmišlja o narednoj sezoni

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 16:35

Rodni Mekgruder završio epizodu u Prestonici mode

Stigao je kao veliko, ali i zbog silnih povreda neophodno pojačanje početkom tekuće kalendarske godine u redove Olimpije Milano, a dva meseca kasnije je digao sidro. Rodni Mekgruder se rastao sa šampionom Italije, kako je zvanično potvrđeno od strane kluba.

Ovaj 32-godišnji šuter je zbog privatnih razloga morao po hitnom postupku da se vrati u SAD, a klub iz Mediolanum foruma mu je izašao u susret i dao mu dozvolu da ide.

Izabrane vesti

Bivši NBA košarkaš nije uspeo preterano da se nametne u ekipi Etorea Mesine, a na samo sedam upisanih nastupa u Evroligi beležio je 7,6 poena i 2,6 skokova, dok u Seriji A nije odigrao nijedan meč.

Mekgruderu boravak u Milanu nije bio jedini u Evropi, pošto je na početku profesionalne karijere igrao u Mađarskoj. Kasnije je preko Dži lige uspeo da se izbori za NBA ugovor, a sedam godina je proveo u najjačoj ligi sveta, nastupajući za Majami, LA Kliperse i Detrot. Upisao je 318 nastupa i prosečno postizao 5,7 poena.

Njegovim odlaskom spoljna linija Olimpije je doživela još jedan udarac, pošto je nedavno obelodanjeno da je i Bili Beron završio sezonu zbog problema sa laktom.

Sve je veće pitanje i kako će sastav iz Milana izgledati naredne sezone. Iskusni stručnjak Etore Mesina je produžio ugovor sa klubom do leta 2026. godine, ali velikom broju igrača ističe saradnja.

Do leta tekuće godine overene ugovore uz Berona imaju i Stefano Tonut, Devon Hol, Đordano Bortolani, Nikolo Meli, Johanes Fojtman, Aleks Pojtres i Kajl Hajns.


tagovi

Olimpija MilanoRodni MekgruderKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara