Mekre šutira preko Jokića (AFP)
Mekre šutira preko Jokića (AFP)

Bivši rekorder Razvojne lige i NBA šampion pojačao rivala Partizana u Evrokupu

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.08.21. | 13:33

Džordan Mekre peta akvizcija francuskog kluba ovog leta

Levaloa, jedan od rivala Partizana u grupnoj fazi Evrokupa angažovao je Džordana Mekrea (30, 196 cm), iskusnog ameripčkog beka koji može da pokriva i krilnu poziciju.

Mekre koji je prošle sezone igrao za Peking Daks iz kinske CBA lige, po završetku studija na Tenesiju Amerikanac je preko Letnje lige 2014. godine pokušao da se nametne upravi Filadelfije koja je u noći drafta preuzela NBA prava od San Antonija.

Izabrane vesti

Ipak nije uspeo Sikserse da ubedi da poseduje kvalitete za najjaču ligu na svetu, pa se opredelio da profesionalnu karijeru počne u Melburnu iz kojeg se vratio kući posle jedne sezone. Drugi pokušaj da se domogne NBA lige, preko Delavera, tima iz Razvojne lige, bio je daleko uspešniji. Pošto je posrtavio rekord razvojne lige sa 61 poenom, u januaru 2016. prvo je potpisao jedan, pa drugi desetogodišnji ugovor sa Feniksom. Posle novog izleta u Razvojnu ligu, mesec dana kasnije je potpisao desetodnevni ugovor i s Klivlendom koji je nešto kasnije pretočen u jednoipogodišnju saradnju koja se, bez obzira na osvajanje šampionskopg prstne ipak nije ispostavila kao posebna za njega.

U leto 2017. prvi put je stigao u Evropu. Velika nadanja i njega i Baskonije ipak kratko su trajala, jer je neposredno pred početak sezone povredio rame koje mu je dozvolilo da zaigra u tek tri evroligaška meča, pa su se dve strane početkom 2018. godine rastale.

Novi pokušaj ulaska u NBA ligu na duge staze bio je u pred kraj leta 2018. godine kada je potpisao dvosmerni ugovor sa Vašinghtonom, koji mu je omogućio da se sa 54 poena u dresu njihove filijale približi tadašnjem rekordu Razvojne lige koji je držao Ras Smit (65 opoena). U aprilu 2019. godine pomenuti dvosmerni ugovor je predefinisan u standarnu NBA saradnju koja je raskinuta u februaru 2020. pošto je trejdovan u Denver. Zatim je odigrao nekoliko mečeva za Detroit.

Mekre je prošle godine, kako se navodi za 1.500.000 dolara, odlučio da se okuša i na četvrtom komntinentu, u Aziji...

Pre njega u tim iz Pariza koji se nedavno razišao sa slovenačkim trenerom Jurijem Zdovcom, ovog leta su stigli nekadašnji igrač Partizana Bandža Si (Andora), Vil Kamings (Lomkomotiva Kubanj), Kit Hornsbi (Oldenburg) i Stiv Ho Ju Fet (Roan).



tagovi

Džordan MekreKK Pariz LevaloaEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara