Joanis Papapetru (© Star Sport)
Joanis Papapetru (© Star Sport)

Blesak Papapetrua i najbolji Ledej u senci najgorih izdanja Nanelija i Lesora

Vreme čitanja: 4min | pet. 05.05.23. | 12:01

Grk uz Zeka Ledeja odigrao izvanredno u četvrtom meču plej-ofa protiv Reala, ali falili su poeni iskusnog Amerikanca i snažnog Francuza. Ipak, sve se da popraviti pred odlučujući peti meč u Madridu koji je zakazan za sredu

Ako vratite vreme na finiš drugog meča plej-ofa Evrolige, sve je izgledalo savršeno, kao iz snova. Partizan gazi Real Madrid. Ostalo je još samo formalno da se okonča meč s obzirom na i više nego veliku prednost čete Željka Obradovića, a onda incident koji menja tok svega. Suspenzije za Geršona Jabuselea i Garbijela Deka na jednoj, a Matijasa Lesora i Kevina Pantera na drugoj strani. Ispostaviće se da su ove kazne znatno više uticale na crno-bele koji su bez Pantera morali da se oslanjaju na momke bez takve kreaciju u rukama.

Na četvrtom meču su to bili Zek Ledej i Joanis Papapetru, ali na kraju se samo pamti poraz.

Izabrane vesti

Ledej je u četvrtom meču prikazao najbolju partiju u crno-belom dresu. Povukao je najveći deo tereta, ubacio 25 poena uz samo dva promašaja pri šutu za dva poena (12/14).

Ledeju je sedmi put ove sezone imao 20 ili više poena, ali nikada do sada nije dobacio do 25.

Posebno je impresivno bilo gledati Ledeja u drugom poluvremenu kako sam lako izlazi na kraj sa čuvarima. Karakterističnim šutem u padu sa jednom rukom pogađao je iz svih situacija, a uz sebe je imao i Grka, koji je baš kao i Amerikanac odigrao najbolju utakmicu u crno-belom dresu.

Papapetru je na parketu proveo 30 minuta, najviše ove sezone, ubacio 18 poena, takođe najviše ove sezone, uz tri trojke, što uspeva tek treći put, ali... opet, pamti se samo poraz, a njihove sjajne partije će pasti u zaborav.

Pre četvrte utakmice smo najavljivali da bi neko iz senke morao da iskoči kako bi se ogrozio Real, bio je to baš Grk koji je osetio momenat, pojavio se prvi u dvorani sinoć, čak tri sata pre početka meča bio je jedini košarkaš u dvorani, šutirao je sa pomoćnim trenerom Acom Matovićem, nameštao ruku i definitivno je namestio. Možda sada nije donelo pobedu, ali za narednu sredu Papapetru će sigurno biti od velike važnosti, naročito ako Naneli ne bude na nivou.

A definitivno nije bio na nivou u četvrtak u Areni, odigrao je ubedljivo najslabiju partiju do sada. Znao je Željko Obradović tokom sezone da mu dozira minutažu, ali u prethodnom periodu bio je jedan od najznačajnijih figura u velikim uspesima kluba. Posebno u neizvesnim završnicama kada je bio nemilosrdan prema protivniku. Sada međutim, nije mogao ništa da pogodi.

Najgora šuterska partija u sezoni, koja kada se prevede u brojke kaže da je pogodio samo jedan od 10 šuteva iz igre. Promašio je i nekoliko zicera u reketu, izgubio dve lopte, čak je i u četvrtoj četvrtini preuzeo odgovornost, ali... Promašio je dve trojke, posle čega je Real uspeo da odbije nalet crno-belih, a onda preko Serhija Rodrigeza i Valtera Tavaresa stavi tačku u vrati brejk.

Na sve to su se nadovezali i promašaji sa linije za slobodna bacanja. Partizan je najbolja šuterska ekipa kada su u pitanju penali, ali u četvrtak veče ništa nije funkcionisalo. Čak devet promašaja, od toga pet je stiglo kada je Matijas Lesor bio na liniji.

"Verujem da ćemo na taj segement obratiti pažnju, ali verujem da je to više glava nego bilo šta drugo", rekao je bio Danilo Anđušić koji je i sam promašio jedno.

Da li je emotivno i tužno veče posebno uticalo na Francuza koji je bio sa suzama u očima pred početak meča? Moguće. Ali ono što je bilo vidljivo je da nije bio u ritmu u kakvom smo navikli. Posle jedne utakmice suspenzije ubacio je 11 poena uz sedam skokova, ali promašio je četiri od sedam šuteva iz igre, a čak pet od 10 slobodnih bacanja koja inače ne predstavljaju veliki problem u njegovoj igri.

Tokom sezone u Evroligi je na sasvim solidnih 73,9 posto. Znao je da bude i besprekoran kao protiv Efesa kada je ubacio svih sedam pokušaja, ali protiv Reala mu se prvi put ove sezone u Evroligi desilo da promaši pet puta.

Na kraju su ti mali detalji odlučili pobednika. Promašeni ziceri, slobodna bacanja i neke ishitrene odluke su dovele do toga da se Partizan vrati u Madrid gde je sve ponovo na nuli, umesto da se raduje odlasku u Kaunas.

Daleko od toga da je sve izgubljeno. Partizan Mozzart Bet se vraća tamo gde je pokazao da može da dobije i to dominatno, razbijajući protivnika od prvog do poslednjeg minuta. Sigurno će biti lakše i sa Kevinom Panterom u sastavu, dok će Madriđani imati problem u vidu Gabrijela Deka koji sasvim sigurno neće biti u stanju da igra.


tagovi

KK PartizanKK Real MadridJoanis PapapetruMatijas LesorDžejms NaneliZek Ledej

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara