Luka Dončić i Boban Marjanović (Foto: AFP)
Luka Dončić i Boban Marjanović (Foto: AFP)

Bobi ostaje kod Dončića i Kokoškova: Marjanović i Hardavej se dogovorili sa Dalasom

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.08.21. | 00:59

Srpski centar će i treću vezanu sezonu provesti u timu iz Teksasa

Iako nije naveden pod kojim uslovima je postignut dogovor, Šams Čaranija sa Atletika prenosi da će Boban Marjanović i naredne sezone brantiti boje Dalas Maveriksa. Postignut je dogovor oko nove jednogodišnje saradnje, a najmanje što srpski centar može da dobije je veteranski minimum (za igrača sa šest godina iskustva) od 2.089.448 dolara (oko 1.760.000 evra) . Očekuje se da novi ugovor sa klubom po okončanju Olimpijskih igara potpiše i Luka Dončić, a Mavsi će zadržati i Tima Hardaveja Džuniora..

Marjanović je u Dalas stigao leta 2019. godine, kada je parafirao dvogodišnji ugovor težak 7.000.000 dolara. Stvorio je odličan odnos sa prvom zvezdom ekipe Dončićem, postao miljenik publike u Teksasu, pa i ne čudi što su Maveriksi i pored promene trenera (umesto Rika Karlajla angažovan je Džejson Kid) odlučili da produže saradnju sa reprezentativcem Srbije. U periodu pred nama će sarađivati i sa Igorom Kokoškovim, koji je odnedavno preuzeo ulogu asistenta u Dalasu.

Izabrane vesti

Iskusni centar je u prvoj sezoni kao član Maveriksa odigrao 44 utakmice u regularnom delu sezone i u proseku beležio 6,6 poena uz 4,5 skoka po nastupu, da bi u takmičarskoj godini za nama upisao 11 nastupa manje, uz prosek od 4,7 poena i 3,9 skokova. Ipak, dobio je ozbiljnu ulogu u plej-ofu, odigrao je četiri meča u prvoj rundi protiv Klipersa (tri u petorci) i u proseku provodio 20,8 minuta po nastupu na parketu. Prosečno je beležio 11,3 poena i osam skokova.

Počeo je Bobi svoju NBA avanturu pre šest godina, kada su ga potpisali San Antonio Sparsi. Proveo je potom sezonu i po u Detroitu, zatim je nosio dres LA Klipersa na 56 utakmica, da bi takmičarsku godinu 2018/19 završio u Filadelfiji. Usledio je odlazak u Dalas, u kojem će igrati i u narednom periodu. Iza sebe ima skupa 263 utakmice u regularnom delu sezone (šest poena i četiri skoka po nastupu), kao i 28 u doigravanjima (6,3 poena i 4,2 uhvaćene lopte u proseku).

Odlučili su Maveriksi da zadrže i Tima Hardaveja Džuniora. Sa sjajnim šuterom je postignut dogovor o novoj četvorogodišnjoj saradnji, teškoj 72.000.000 dolara (60.640.000 evra). Nekoliko timova je pokazalo interesovanje za 29-godišnjeg košarkaša, koji je u sezoni za nama beležio 16,6 poena po meču. Dalas je ipak uspeo da ga zadrži, te je tako napravio još jedan jako važan posao.

Luku Dončića takođe čeka nova saradnja. Sjajni košarkaš je trenutno u Tokiju, gde brani boje Slovenije, a po okončanju Olimpijskih igara bi trebalo da stavi paraf na petogodišnji ugovor težak 202.000.000 dolara (170.000.000 evra).



tagovi

Boban MarjanovićDalas Maveriks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara