Dejan Bodiroga (©MN Press)
Dejan Bodiroga (©MN Press)

Bodiroga: O specijalnim pozivnicama kada budemo znali kojim ćemo smerom da idemo

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.05.24. | 19:32

“Beograd je bio sjajan domaćin, mislim da će uskoro ponovo biti destinacija”

Poslednji dan Fajnal fora u Berlinu prolazi u iščekivanju velikog finala između Real Madrida i Panatinaikosa. Olimpijakos je u međuvremenu dobio Fenerbahče u meču za treće mesto, dok je predsednik Evrolige Dejan Bodiroga još jednom govorio o detaljima koje najviše zanimaju košarkašku publiku, naročito u Srbiji.

On je za Sportklub rekao da je izvesno da će Beograd ponovo biti domaćin završnog turnira. Da li baš 2025, kako se to nezvanično pominje u konkurenciji Barselone i Abu Dabija, to je već pitanje.

Izabrane vesti

“Beograd je bio sjajan domaćin, mislim da će uskoro ponovo biti destinacija. Kada, to ne možemo sada da kažemo. Pozitivno je to što uvek imamo veliki broj zaintereosvanih za organizovanje F4. Krajem meseca, ili početkom jula, kada budemo donosili još neke važne odluke, znaćemo i gde će se igrati Fajnal fora Evrolige”, rekao je Bodiroga u studiju Sportkluba u Berlinu.

Još jednom je govorio Bodiroga o specijalnim pozivnicama.

”Donećemo odluku dok se opredelimo strategiju i viziju koja će biti u Evroligi narednih sezona. Neke stvari smo nasledili, neke repove smo zatekli i preuzeli, znamo u kom pravcu želimo da idemo. Kada to sve bude posloženo, razmišljaćemo o licencama na srednji ili duži period”.

Ne isključuje prvi čovek Evrolige ni mogućnost proširenja takmičenja, čak i na regione.

”Imamo sjajan produkt, veliko je interesovanje klubova koji žele da igraju Evroligu u budućnost, sa mnogo tržišta postoji interesovanje. U budućnosti nas očekuje proširenje, ali to je sve povezano sa onim što sam već rekao – kada budemo imali jasan pravac u kojem želimo da idemo, znaćemo više”.

Za dve godine ističu licence na deset godina, ideja je da na obnavljanju istih traju još i duže.

”Želja je da budu na deset ili više godina. Na poslednjem sastanku iskazan je jasan stav da akcionari žele da nastave saradnju, da obnove licence. O tome se priča. U ovom momentu jedinstvo koje pokazuje Evroliga, posle turbulentnog perioda kroz koji je prošla, to je snaga takmičenja”.

Dubai želi u Evroligu, ali je i dalje nejasno da li će se i kada to desiti.

”Oni su pokazali veliko interesovanje, ta regija je interesantna za nas u budućnosti. Interesantna je i za druge sportove, koji su već prisutni tamo. U bliskoj budućnosti mogu da budu interesantni i nama. Evroliga ima svoj tajming, neće žuriti sa odlukama, da bi pravi uticaj proizvela na ligu. Tajming će biti važan za taj region”.

Prokomentarisao je Bodiroga kvalitet takmičenja ove sezone, kao i suđenje.

“Imamo sjajnu sezonu iza sebe, plej-of, plej-in je doneo dodatni kvalitet. Što se tiče suđenja, od ove godine imamo novog direktora suđenja, oformio je dobar tim, verujem da je jedan od najboljih na svetu. Postoje stvari koje mogu da se poboljšaju, ali ono što su pokazali ove sezone bilo je za svaku pohvalu”.

Format završnice Evrolige neće se menjati, uprkos kritikama trenera i igrača, pogotovo kada je odigravanje utakmice za treće mesto u pitanju.

”Ovaj format zadovoljava sve ljubitelje košarke, to povezuje mnoge druge stvari, ne samo utakmicu za treće mesto. Treba gledati širu sliku. Što se tiče budućnosti, Fajnal for ostaje”.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara