Svetislav Pešić (©Starsport)
Svetislav Pešić (©Starsport)

Svetislav Pešić: Oko spiska nema velike filozofije; zakazali smo utakmicu sa Japanom

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 19:29

„Što se tiče kandidata, oni su u svakodnevnom kontaktu sa mnom i Tarlaćem“, kaže selektor Srbije

Dve su stvari čiji ishod čeka košarkaška Srbija. Što se tiče klubova, hoće li Crvena zvezda i Partizan naredne sezone ograti u Evroligi. A, što se tiče reprezentacije – spisak Svetislava Pešića.

Moraće da pričeka još malo kako bi dobila odgovore. Iz Evrolige neće žiriti, a neće ni selektor Srbije. Pričekaće Svetislav Pešić da se završe šampionati i vidi ko je u kakvom stanju. I fizičkom i psihičkom posle naporne sezone. U svakodnevnom kontaktu je sa kandidatima, a u razgovoru za Sportklub otkrio je jednu novu stvar, odnosno protivnika. Pre Olimpijskih igara na listu suparnika uvršćen je i Japan.

Izabrane vesti

Manje-više se sve zna, osim tog još jednog protivnika pred početak Olimpijskih igara i spisak. Selektor već sada zna ko će biti na širem, ali sa njim neće izlaziti u javnost dok ne bude video u kakvom su zdravstvenom stanju ograči.

„Što se tiče kandidata, oni su u svakodnevnom kontaktu sa mnom i Tarlaćem. Opslužujemo ih, ali ne želimo da im smetamo. Takmičenja traju u Grčkoj, Turskoj, Španiji. Isto tako i u Italiji, čuo sam se sa Dobrićem. Takođe, Zvezda i Partizan igraju našu ligu. Znamo širi spisak, ništa se tu ne krije. Ali, prvo želimo da kandidati završe sezonu, da fizički budu zdravi i mentalno spremni. Nema velike filozofije, sve isto kao prošle godine“, rekao je Svetislav Pešić za Sportklub.

Pripreme će biti podeljene u nekoliko etapa. Tačke na kojima će košarkaška reprezentacija Srbije izvršiti provere su Lion, Abu Dabi, Beograd i Stara Pazova, gde će iza zatvorenih vrata igrati protiv Turske i Holandije.

„Program he apsolutno definisan. Sa radom počinjemo 17. u Beogradu. Biće tu igrači koji su ranije završili sezonu, pristupiće individualnim treninzima i testiranjima. Zatim ćemo se 24. ili 25. okupiti u Staroj Pazovi i tu ćemo ostati do 11. kada letimo za Lion, gde ćemo igrati sa Francuzima. Posle toga letimo za Abu Dabi, tamo nas čekaju utakmice sa Australijom i Amerikom. Po povratku u Beograd ćemo igrati protiv Japana. Tražimo još jednog protivnika, ali teško ga je dobiti, jer sve ekipe igraju kvalifikacije“.

Govorio je i o rivalima u grupi na Olimpijskim igrama.

„Mi čekamo još jednog protivnika u našoj grupi. Ono što znamo je da su sa nama Amerika i Južni Sudan, i sada čekamo kvalifikacioni turnir u Portoriku, gde igraju Portoriko, Italija, Litvanija i još nekoliko ekipa, ne bih rekao nebitnih. Mi njih gledamo kao moguće protivnike. U Lilu ćemo igrati prvu rundu. Prva utakmica sa Amerima, uatim sa pobednikom iz Portortika i za kraj sa Južnim Sudanom. Imamo tešku grupu“, završio je Svetislav Pešić za Sportklub.


tagovi

Svetislav Pešićkošarkaška reprezentacija SrbijeOlimpijske igreOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara