Parker, Egzum, Vonle i Stauskas (AFP)
Parker, Egzum, Vonle i Stauskas (AFP)

Bogdan starter Atlante, Jokić MVP lige, a kvartet iz top 10 drafta 2014. ostao bez NBA angažmana

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 12:05

Parker i Egzum dobili otkaze, Stauskas čeka šansu u razvojnoj ligi, Vonle izabrao Kinu

Predviđali su im lepu karijeru, posebno posle 26. juna 2014. godine kada su izabrani u prvih 10 na draftu, pored Endrjua Viginsa (1. pik), Džoela Embida (3), Erona Gordona (4), Markusa Smarta (6), Džulijusa Rendla (7).

A samo sedam godina kasnije od petorke Džabari Parker (2. pik), Dante Egzum (5), Niks Stauskas (8), Noa Vonle (9) i Elfrid Pejton (10) samo poslednji ima stalan posao u NBA ligi i to po minimalnoj ceni rada - u Finiksu - koji je dobio nedavno, dok će ostatak prve utakmice najjače lige na svetu gledati na TV ekranima.

Izabrane vesti

Parker i Egzum su od skoro na birou za nezaposlene, Stauskas koji je imao i polusezonski izlet u Evropu - Baskoniju - na probnom je radu u Denveru, a Vonle se odlučio da završi sa tumaranjem po NBA i ode u Kinu.

Parker je dobio otkaz u Bostonu, što je bilo donekle i očekivano s obzirom na lutanja u poslednje dve sezone uslovljena povredama koje mu nisu dozvolile da se vrati na nivo igara iz Milvokija s početka NBA karijere.

Povrede su uticale i na NBA status Egzuma koji je tokom Olimpijskih igara u dresu reprezentacije Australije pokazao ne samo da je zdrav nego da može da igra na visokom nivou. Ali u Hjustonu, poučeni iskustvom iz ranijih sedam sezona u kojima je Australijanac odigrao ukupno tek 245 utakmica od kojih 148 u prve dve godine, nisu želeli da rizikuju, pa su mu se zahvalili.

Ako nekog zanima taj "baksuzni" draft 2014. u kojoj su Baksi draftovali Parkera, Džezeri Egzuma, Sakramento Stauskasa, Šalrot Vonlea, Filadelfija Pejtona, bila je jedan ako ne i najuspešniji za Srbe. Bogdan Bogdanović je bio 27. pik Finiksa, Denver je sa 41. pozicije izabrao Nikolu Jokića, Filadelfija je sa 52. uperila prst u Vasilija Micića, a San Antonio sa dva mesta niže u Nemanju Dangubića.

Bogdan je danas standardni član prve petorke Atlante, a za Jokića je izlišno napominjati bilo šta osim tri slova - MVP...


tagovi

Bogdan BogdanovićNikola JokićDžabari ParkerNik StauskasDante Egzum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara