Bogdan Bogdanović (Foto: AFP)
Bogdan Bogdanović (Foto: AFP)

Bogdanova Atlanta bez 11 igrača u Gardenu, moraće da angažuje zamenu za zamenu

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.12.21. | 01:05

Alarmantna situacija u najjačoj ligi sveta

Pre nešto manje od dve godine je virus korona zaustavio planetu. Taman kada se stekao utisak da se situacija stišava, sport se ponovo našao na udaru. NBA timovi imaju velikih problema, utakmice se otkazuju, a klubovima je omogućeno i da potpisuju zamene i desetodnevne ugovore sa igračima. Tako Atlanta pred okršaj sa Njujorkom u Medison Skver Gardenu (18.00) ima 11 igrača van stroja - devet zbog zdravstvenih i bezbednosnih protokola.

Uspeli su Hoksi sinoć i bez devet prvotimaca da savladaju Filadelfiju na strani (98:96). Meč je sa 10 vezanih poena u finišu u korist tima iz Džordžije rešio Bogdan Bogdanović. Od tog susreta, još dva igrača su završila u karantinu - centar Onjeka Okongvu i krilo Ves Ivundu.

Izabrane vesti

Tako je timu priključen i bivši igrač Astane i Hapoel Jerusalima Malkom Hil, ali će Atlanta morati do utakmice sa Niksima da potpiše još jednu kratkoročnu saradnju. Potrebno je pronaći zamenu za Ivundua, koji je i angažovan kao zamena za ranije otpisane prvotimce. Američki mediji još ne pominju mogućnost da meč sa Niksima bude otkazan.

Tako će sav teret pasti na ramena Bogdanovića i Kolinsa, s ozbirom da Mekmilanu nisu na raspolaganju ni Trej Jang, Klint Kapela, Danilo Galinari, Kevin Erter, Lu Vilijams, pa ni Timoti Luvavu Kabaro. Svi navedeni zbog bezbednosnih i zdravstvenih protokola. Povrede more Deandrea Hantera i Solomona Hila koji je završio sezonu.

Ukoliko se protokoli ne promene ili igrači ne dobiju tri vezana negativna testa, Atlanta bi tek za meč protiv Klivlenda (01. januar) mogla da računa na Janga, Kapelu i Galinarija. Protiv Portlanda (4. januar) će pravo da zaigraju dobiti Erter, Vilijams, Luvavu Kabaro i Kuper, dok će se za megdan sa Sakramentom (6. januar) u tim vratiti Okongvu i Ivundu.

SPISAK IZOSTANAKA ATLANA HOKSA

Kevin Erter - Kovid 19

Onjeka Okongvu - Kovid 19

Ves Ivundu - Kovid 19

Tre Jang - Kovid 19

Šarif Kuper - Kovid 19

Lu Vilijams - Kovid 19

Klint Kapela - Kovid 19

Danilo Galinari - Kovid 19

Timoti Luvavu Kabaro - Kovid 19

Deandre Hanter - povreda

Solomon Hil - povreda

Kada se pogleda lista odustnih u timovima koji bi trebalo da igraju na Božić, samo Finiks nije prijavio izostanke zbog virusa korona.

TIMOVI I BROJ IGRAČA U KARANTINU

Boston - 12 (četiri bi u slučaju negativnih testova mogli da zaigraju)

Atlanta - 9

Bruklin - 7

Dalas - 7

LA Lejkers - 6

Golden Stejt - 4

Njujork - 3

Milvoki - 1 (mogao bi da zaigra u slučaju negativnog testa)


tagovi

Atlanta HoksBogdan BogdanovićTre JangDanilo Galinari

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara