Foto: AFP
Foto: AFP

Bogdanović od najgore šuterske partije karijere do čoveka odluke protiv Filadelfije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 03:49

Srpski bek sa četiri uzastopna hica presudio Seventisiksersima, prethodno šutirao 0/13 iz igre

Doneo je Bogdan Bogdanović sigurno gomilu pogrešnih odluka na parketu tokom karijere, bilo je i bez ikakve sumnje i promašenih šuteva za pobedu – promašivali su i najveći – ali teško da je srpski košarkaš imao slabije šutersko izdanje od večerašnjeg. U sezoni nije sigurno, pošto je u pobedi Atlante nad Filadelfijom (98-96) ubacio tek 23,5 odsto šuteva iz igre, odnosno 4/17.

Ta četiri pogođena šuta su međutim, ispostavilo se na kraju – odlučila pobednika. Uprkos tome što je ponovo morala bez prve zvezde tima Trea Janga, Atlanta je na krilima tandema Kem Rediš (prethodne noći postavio rekord karijere sa 36 poena) - Džon Kolins (sinoć ubacio 28 protiv Orlanda) tokom gotovo čitavog meča bio u prednosti.

Izabrane vesti

Ipak, Bogdanovi katastrofalni procenti šuta iz igre vukli su Hokse unazad. Nekadašnji košarkaš Partizana je sve do četiri minuta pre kraja meča promašio svaki od 13 šuteva iz igre! Dotadašnjih pet poena postigao je sa linije slobodnih bacanja i u tom trenutku flertovao sa epitetom tragičara u slučaju potencijalnog poraza Hoksa.

Međutim, nisu Bogdanoviću silni promašaju ubili samopouzdanje, srpski košarkaš bio je rešen da se iskupi za užasno izdanje, te je preuzeo stvari u svoje ruke. I u egal završnici presudio Filadelfiji. Bam, bam, bam, bam! Bogdan je pri vođstvu 90:88 za Seventisikserse pogodio četiri uzastopna hica i odveo Atlantu na 98:92 na minut i 25 sekundi do kraja.

Prvo je pogodio trojku (jedinu od devet ispaljenih), nakon tehničke Džoela Embida i slobodno bacanje, da bi potom vezao tri šuta za dva i umesto tragičara postao junak Hoksa u Vels Fargo Centru.

Meč je završio kao treći najefikasniji igrač pobedničke ekipe sa 15 poena, a zabeležio je još pet skokova i dve asistencije za 28 minuta na parketu. Efikasniji od njega bili su pomenuti Rediš sa 18, odnosno Kolins sa 17 poena. Jedini sa dabl-dabl učinkom u Atlanti bio je Skajlar Mejs sa 14 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Dvocifren je u dve kolone bio i Filadelfijin Embid, ubacio je 23 poena i uhvatio 10 lopti, a efikasni su bili i Tajris Maksi sa 17, odnosno Tobajas Heris sa 16 koševa.

NBA REZULTATI

Indijana - Hjuston 118:106

/Tarner 32 - Vud 22/

Orlando - Nju Orleans 104:110

/Entoni 22 - Ingram 31/

Filadelfija - Atlanta 96:98

/Embid 23 - Rediš 18/

Majami - Detroit 115:112

/Hirou 29 - Lajls 28/

Njujork Niks - Vašington 117:124

/Voker 44 - Dinvidi 21/



tagovi

Bogdan BogdanovićAtlanta HoksFiladelfija SeventisiksersNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara