Foto: MN Press
Foto: MN Press

Borac gostuje desetkovanoj Igokei, Cedevita kreće protiv oslabljene Krke

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.09.21. | 11:13

“Ja sam čovek koji gleda samo pravo, i koji se ne plaši ničega, pun sam samopouzdanja i tako i ulazim u ovu sezonu što želim i da prenesem na svoje igrače”, kaže trener Dragan Bajić

Počela je da skakuće košarkaška lopta abaligaškim terenima, a danas su na programu dve nove utakmice: Igokea će od 17 časova dočekati Borac, dok Cedevita igra protiv Krke u 21h u reprizi Superkupa Slovenije.

Kako je i sam istakao trener Igokee Dragan Bajić, ekipa iz Laktaša pred meč prvog kola ima dosta problema sa povredama i mogla bi desetkovana da uđe u pomenuti susret sa Čačanima.

Izabrane vesti

Ovo je početak nove sezone ABA lige, sigurno smo se svi uželeli košarke i start se primakao. Ono sa čime smo mi suočeni u ovom poslednjem periodu to je bolest šestorice igrača od kojih su trojica bila totalno van stroja, Starks je pod inekcijama i medicinski tim ulaže maksimalne napore da što kompletniji izađemo u 1. kolu. Međutim ja sam čovek koji gleda samo pravo, i koji se ne plaši ničega, pun sam samopouzdanja i tako i ulazim u ovu sezonu što želim i da prenesem na svoje igrače. Ono što želim kada je u pitanju ova sezona to je da ponovo košarkaška javnost ima mišljenje da Igokea igra najljepšu košarku. Želim da se mog tima svi plaše kako ovi timovi koji su okupili moćne rostere, tako i svi ostali. Prva utakmica je s Borcem, tim koji je promenio roster i sigurno je da zaslužuju maksimalan respekt. Nismo imali puno materijala za pripremu utakmice, ali šta je tu je. Moramo se okrenuti individualnim kvalitetima njihovih igrača, dosta su se pojačali, u poslednjih par dana doveli su dva nova igrača”, rekao je Dragan Bajić.

Marko Marinović, trener Borca, ulazi u sezonu nešto opreznije od kolege.

Igokea je veliki favorit na svom parketu. Ima odličnu ekipu, ali to nije ništa novo. Tim trenera Dragana Bajića godinama se nalazi u samom vrhu ABA lige. Nema sumnje, domaćin ima ogromnu prednost u Laktašima, ali mi ne nameravamo da se predamo. Spremno ćemo čekati trenutak, a ako nam se ukaže povoljna šansa, mi ćemo je svakako iskoristiti“, jasna je ideja stručnog štaba Borca iz Čačka.

Cedevita i Krka su nedavno igrali u Superkupu Slovenije, a u tom meču tim Jurice Golemca slavio je sa 78:71. Tako da će na startu ABA lige dva slovenačka kluba ponovo odmeriti snage. Kažu da je teško savladati dva tima u kratkom vremenskom periodu, pa... Sada su Zmajevi na tom izazovu (21h).

Čini se da je Cedevita Olimpija spremila izuzetno snažan tim, barem na papiru. Tim iz Ljubljane potpisao je Džejkoba Pulena iz Mornara, Melvina Edžama iz Budućnosti, Džekija Karmajkla iz Igokee, te na kraju Zeka Ogusta, doskorašnjeg igrača Galatasaraja i Panatinaikosa. Tim koji sa klupe predvodi Jurica Golemac mogao bi u predstojećoj sezoni svima da napravi probleme.

Jedno je sigurno, dužina klupe neće biti problem Cedeviti. Golemac poseduje širok spektar opcija, što na bekovskim mestima, što ispod koša.

Ekipa iz Novog Mesta se minule sezone za dlaku izvukla. Imala je isti skor kao Split, ali i bolji učinak u međusobnim susretima sa sastavom iz Dalmacije. Tako je izbegla baraž sa viceprvakom ABA 2 lige i zadržala status u elitnom rangu.

Teško je očekivati da može da napravi neke veće probleme Cedeviti na otvaranju nove sezone na Jadranu.

Imali smo vremena posle Kupa da se pripremimo za start sezone. Najviše smo gledali i analizirali sebe jer se ne poznajemo još dovoljno, nismo još postali tim. Trenirali smo dosta i gledali video-snimke. Probaćemo sve da u novom meču protiv Krke odigramo bolju odbranu nego što je to bio slučaj u Kupu", rekao je Jurica Golemac.

Trener Krke, Dalibor Damjanović, istakao je da je njegov tim u međuvremenu radio na malim stvarima.

"Fokusirali smo se na male, ali krucijalne stvari poput skoka, slobodnih bacanja i dobre odbrane. Imamo i dalje problema sa povredama, nedostaju nam trojica ili četvorica igrača", istakao je Damjanović.

ABA LIGA - 1. KOLO

Petak

Mornar Bar - Cibona 77:87

/Mihailović 18 - Prkačin 24/

Crvena zvezda - Split 97:61

/Ivanović 20 - Čampara 10/

Subota

17.00: (1,17) Igokea (20,0) Borac (5,50)

21.00: (1,17) Cedevita Olimpija (20,0) Krka (5,50)

Nedelja

12.00: (1,25) Mega (17,0) Studentski centar (4,40)

19.00: (1,07) Budućnost (25,0) FMP (8,50)

Ponedeljak

18.00: (6,00) Zadar (20,0) Partizan (1,15)

*** Kvote su podložne promenama

 



tagovi

Jurica GolemacIgokeaKK Borac ČačakCedevita OlimpijaKrka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara