Foto: Fiba Basketball
Foto: Fiba Basketball

Brazil Ace Petrovića razbio Hrvatsku u Splitu - 27 razlike

Vreme čitanja: 1min | sre. 30.06.21. | 21:54

Na kraju je bilo 94:67

Šok u Spaladium Areni u Splitu. Reprezentacija Brazila, koju sa klupe predvodi Aleksandar Petrović, nadigrala je domaći nacionalni tim pa su tako Hrvati preživeli poraz - 94:67. Prvi meč u grupi i prvi neuspeh za Hrvate koji su posle udarca u fudbalu doživeli sada jedan i u košarci.

Nije Brazil neka nebitna reprezentacija, poseduju južnoamerikanci odlične košarkaše, ali sigurno je Hrvatska očekivala da ne bude barem topovsko meso u Splitu u svojoj kući. A Brazilci su dominirali.

Izabrane vesti

Što uostalom pokazuje i konačan rezultat.

Iako su Hrvati igrali na svom terenu, dobili su još jedan dokaz da im je neophodan napredak u košarci, da mnogo toga ne štima. Nisu pomogli ni Bojan Bogdanović, niti Mario Hezonja koji se vratio u reprezentaciju. Brazil je gotovo rutinski slavio na ovoj utakmici.

Izabranici Ace Petrovića su se na krilima visokih igrača Rafaela Hetšajmera (20 poena) i Bruna Kabokla (17 poena i osam skokova) plasirali u polufinale turnira u Splitu.

Najbolji strelac Hrvatske bio je Bojan Bogdanović sa 16 poena, ali je imao i čak šest izgubljenih lopti. Roko Leni Ukić dodao je 13 poena i podelio četiri asistencije.

Spomenimo da je u drugoj grupi Nemačka juče pobedila Meksiko 82:76, a danas je Meksiko savladao Rusiju 72:64.


tagovi

Aleksandar Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara