Jaka Blažič (Foto: MN Press)
Jaka Blažič (Foto: MN Press)

Bruka za kraj: Cedevita Olimpija izgubila 53 razlike u Parizu

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 01:46

Lider Grupe A Evrokupa deklasirao Ljubljančane u poslednjem kolu grupne faze

Ruke od Evrokupa su odavno digli, ali nisu se u Cedevita Olimpiji svojski potrudili ni da se dostojanstveno oproste od drugog po kvalitetu košarkaškog takmičenja u Evropi.

U poslednjem kolu grupne faze, na oproštaju od evropske košarke za ovu sezonu, četvrtoplasirana ekipa ABA lige doživela je debakl na gostovanju u Parizu od istoimene ekipe - 119:66, te je takmičenje završila sa samo jednom pobedom iz 18 mečeva.

Izabrane vesti

Pri ovakvom rezultatu jasno je da se pitanje pobednika nije postavljalo nijednog trenutka. Cedevita Olimpija, kojoj je ovo bila prva utakmica od odlaska Karla Matkovića u NBA, donekle je pri šutu za dva poena uspela donekle da parira rivalu, ali sa distance nije mogla nikako. Samo u prvoj četvrtini košarkaši Pariza pogodili su sedam trojki, do poluvremena već 11, te su na pauzu otišli sa 64 postignuta poena, odnosno 28 poena prednosti.

Ta prednost vremenom je samo rasla, da bi u finišu dostigla i maksimalnih plus 55. Najefikasniji u domaćem timu bili su Hifi i Vord sa po 20 poena, dok je makedonski reprezentativac Ti Džej Šorts upisao 11 poena, 5 skokova i 12 asistencija. Kod gostiju su dvocifreni bili Kobs sa 18 (6sk) i Blažič sa 12 poena.

"Znali smo da će nam agresivna i brza igra Pariza stvarati probleme što se i potvrdilo. Pogodili su devet od prvih deset šuteva, što nas je učinilo potpuno nemoćnim da postavimo odbranu na bilo koji način. Bili su za dve klase bolji od nas danas", potpuno iskren bio je trener gostiju iz Ljubljane Zoran Martić.



tagovi

EvrokupCedevita OlimpijaKK Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara