Dario Brisuela na finalnom meču Evrobasketa sa Francuskom (©Star Sport)
Dario Brisuela na finalnom meču Evrobasketa sa Francuskom (©Star Sport)

Budžet smanjen, ali Barsa daje šakom i kapom: Milion evra za još jednog člana šampionske ekipe Furije

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.07.23. | 11:51

Klub iz Katalonije okreće se domaćim snagama koje mora debelo da plati

Budžet možda jeste drastično smanjen, ali Barselona ne prestaje da daje novce šakom i kapom.

Posle zvaničnog potpisivanja Đoela Pare iz Huventuda za kojeg je plaćena puna otkupna klauzula od milion evra, te ponuda za braću Ernangomes, Barselona je krenula po potpis još jednog šampiona Evrope sa Španijom - Darija Brisuelu.

Izabrane vesti

Diario Sur je prvi objavio, ali je katalonski Mundo Deportivo dobio potvrdu iz kluba da interesovanje za Brisuelu postoji i da još ništa nije rešeno. Brisuela je pre samo dva meseca produžio ugovor sa Unikahom do juna 2026. godine posle odličnih igara koje su klubu donele pehar osvajača Kupa kralja, ali to ne mora ništa da znači najviše iz razloga što je Barselona ponovo spremna da plati punu cenu izlazne klauzule. Ista, kao u slučaju Đoela Pare, iznosi okruglo milion evra. Dakle, Barsa bi u kratkom roku za dvojicu reprezentativaca Španije mogla da iskešira dva miliona evropskih novčanica. Uz to ne treba zaboraviti da klub još nije rešio spor sa Nikolom Mirotićem koji traži da mu se isplati kompletan preostali ugovor u visini od 22.000.000 evra.

Barselonin plan je očigledno da izgradi potpuno novi tim sa Rožerom Grimauom gde bi u osnovi svega bili domaći igrači, za razliku od svega što je svih prethodnih godina viđeno, oslanjajući se na pojačanja iz inostranstva.

Brisuela je bek koji dobro barata sa loptom i to je ono što Barselona traži. Zajedno sa Parom i braćom Ernangomez vodio je Crvenu furiju do evropskog trona i mesecima unazad njegova cena konstantno raste.

Poslednjih dana se pisalo da je navodno Barsa dogovorila povratak Rikija Rubija narednog leta, ali je to španski as kasnije demantovao. Svakako, dolaskom Grimaua na klupu Barse posle Šarunasa Jasikevičijusa mnogo toga promeniće se u funkcionisanju ekipe. Izgleda da i sa značajno umanjenim budžetom Barselona može da napravi tim za Fajnal for i, ko zna, konačni povratak na evropski tron...


tagovi

KK BarselonaDario BrisuelaEvroligaKošarkaški transferiUnikaha

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara