Jan Kosi u dresu Krke (©ABA League/SC Derby)
Jan Kosi u dresu Krke (©ABA League/SC Derby)

Cedevita Olimpija predstavila prvo pojačanje: Jan Kosi potpisao na dve sezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.06.22. | 10:44

Krilni centar dolazi iz Krke

Cedevita Olimpija predstavila je prvo pojačanje za narednu sezonu. Ekipu aktuelnog šampiona Slovenije, osvajača Kupa i Superkupa pojačao je krilni centar Jan Kosi, koji je minule takmičarske godine branio boje Krke.

Ovaj 26-godišnji košarkaš nastupa na poziciji krilnog centra, a u Ljubljani ostaje najmanje dve sezone.

Izabrane vesti

"Veoma sam srećan što sam se pridružio Cedeviti Olimpiji. Klub ima bogatu istoriju, a organizacija je na vrhunskom nivou. Jedva čekam da se okupim sa saigračima i da počne nova takmičarska sezona. U isto vreme već se radujem susretu sa navijačima", rekao je Kosi prilikom potpisivanja ugovora

Povodom prvog pojačanja oglasio i se sportski direktor kluba Sani Bećirović.

"Jan ima iskustvo igranja u regionalnoj ligi, sada će moći da doživi i igranje na evropskom nivou. Verujemo da će Jan napraviti korak napred u karijeri i na ujedno nam pomoći oko ciljeva koje ćemo postaviti za novu takmičarsku sezonu".

Trener Zmajeva Jurica Golemac je već radio sa Kosijem u Primorskoj.

"Srećni smo što je Jan prešao u Cedevitu Olimpiju. Dobro se poznajemo, sarađivali smo i ranije i on će nam pomoći da ostvarimo ciljeve u narednoj sezoni. Jan je još uvek mlad momak koji može da napreduje, ali je veoma vešt, kako fizički tako i taktički. Sigurno će nam pomoći u sezoni koja je pred nama".

Kosi je karijeru počeo u Elektri iz Šoštanja (2013. do 2016). Usledio je prelazak u redove Primorske, gde je bio do 2020. Sa 'Tigrovima' je tri puta zaredom osvojio Kup Slovenije, a u sezoni 2018/19 postao je i prvak države i sa Koperom osvojio titulu prvaka druge regionalne lige.

Usledio je prelazak u Novo Mesto, a sa Krkom je 2021. ponovo osvjio Kup. Dvoranu Leon Štukelj domom je zvao i u nedavno okončanoj sezoni. Odigrao je 19 utakmica u regionalnoj ligi, postizavši u proseku 7,4 poena i 4,3 skoka po utakmici. U slovenačkom prvenstvu nastupio je na 19 utakmica i beležio 7,1 poen, 4,7 skokova i 1,3 asistencije po nastupu.

Branio je i boje reprezentacije Slovenije. Nastupio u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. i kvalifikacijama za Evrobasket 2022. Igrao je u sedam mečeva i postigao ukupno 30 poena. Kosi se 2015. i 2016. takmičio i na dva evropska prvenstva u A diviziji za reprezentacije do 20 godina. Odigrao je 2016. sedam utakmica i prosečno beležio 9,6 poena i 4,1 skok.


tagovi

Sani BećirovićJurica GolemacCedevita OlimpijaKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara