Jogi Ferel protiv crno-belih (© MN Press)
Jogi Ferel protiv crno-belih (© MN Press)

Cedevita Olimpija relaksirana u Beogradu: Ispunili smo cilj, sad samo sanjamo

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 16:45

“Pritisak je na leđima Partizana”, smatra Jogi Ferel

Dve serije u dva takmičenja igra Cedevita Olimpija. Pre dva dana je poražena od Heliosa čime je rezultat u finalnu plej-ofa za status prvaka Slovenije poravnat na 1:1, a isti je u polufinalnom nadmetanju u ABA ligi. Sve zahvaljujući dijametralno suprotnim utakmicama u Beogradu i Ljubljani.

Crno-beli su rutinski dobili meč u Areni, međutim, Zmajevi su isto tako uzvratili u Stožicama i preostalo je da se odigra majstorija, čiji će pobednik na megdan Crvenoj zvezdi, koja je ranije eliminisala Budućnost.

Izabrane vesti

To što je Cedevita Olimpija za pre dva dana igrala sa ekipom iz Domžala može da bude opterećenje, ali s drge strane znači da je tim u košarkaškom ritmu, a to nije zanemarljivo ako se zna da ekipa Željka Obradovića nije izlazila na parket u međuvremenu.

I pre početka polufinalne serije smo želeli da osiguramo treću utakmicu i taj cilj smo ispunili. Svesni smo koliko nas komplikovan zadatak čeka u Beogradu. To važi za svaku gostujuću ekipu na vrućem terenu. Kad se namerite na bolji i kvalitetniji sastav, morate da odigrate timsku odbranu, kontrolišete skok, istovremeno povežete dobra izdanja u odbrani i napadu”, predočio je Miro Alilović, šef stručnog štaba Zmajeva uoči meča u Areni (utorak, 19.00, TV Arena Premium 1).

Koliko Cedevita Olimpija “žulja” Parni valjak videlo se prošle sezone (dobila oba susreta), u prvom meču osnovnog dela ABA lige (slavila u Ljubljani), kako je namučila tim Željka Obradovića u martovskom duelu. Jasno je da ima šansa, mada i gostima je jasno da dolaze u halu u kojoj su tokom evroligaške sezone padali neki od najboljih kontinentalnih timova.

Znamo da nas očekuje silno motivisan rival, da će dvorana biti ispunjena do poslednjeg mesta, da će Partizan imati veliki vetar u leđa od strane navijača. Istovremeno, mi ćemo, takođe, biti izuzetno motivisani da pružimo maksimum u sjajnom ambijentu. Spremni smo za duel. Pozitivna enegrija može da se oseti u vazduhu, potpuno smo relaksirani sa jedne, a silno motivisani sa druge strane. Pritisak je na plećima Partizana. Ne može ništa da izgubimo, a plasman u finale bi predstavljao ostvarenje sna. U ovom momentu mogu da obećam da ćemo se boriti za svaku loptu i pedalj terena, kako bi san postao java“, dodao je Jogi Ferel, jedan od najuticajnijih igrača Cedevita Olimpije.



tagovi

CedevitaCedevita OlimpijaMiro AlilovićJogi Ferel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara