(©ABA LIGA - Cedevita Olimpija/Tine Ruzic)
(©ABA LIGA - Cedevita Olimpija/Tine Ruzic)

Cedevita Olimpija zalečila evropske rane, Budućnost nekako pregurala Split

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.02.24. | 20:00

Posle bruke koju su doživeli pre tri dana u Evrokupu, Slovenci su zabeležili važnu pobedu u ABA ligi protiv FMP

Velike oscilacije cele sezone odlikuju ekipu Cedevita Olimpije, a izgleda da Slovenci ne planiraju da prestanu sa ritmom toplo-hladno. Pre samo tri dana Ljubljančani su doživeli katastrofu u Evrokupu, kada su od Pariza izgubili 53 razlike, a danas su bar malo zalečili evropske rane jer su u ABA ligi slavili protiv FMP - 82:74 (21:15, 21:20, 16:20, 24:19).

Vratio se u klub Alen Omić i odmah na prvom meču pokazao koliko će biti značajan faktor. Iskusni centar je zabeležio protiv Pantera dabl-dabl učinak - imao je 11 poena, deset skokova i četiri asistencije. Na njegovu adresu idu velike zasluge za današnju pobedu.

Izabrane vesti

Cedevita Olimpija je delovala uigranije, imala je više skokova i uspešnih dodavanja, pogodila je i više slobodnih bacanja... Što se šuta za dva i tri tiče - ekipe su bile veoma slične.

Karlo Matković je nedavno napustio slovenački klub, a pokazalo se bar na današnjem meču da će Alen Omić biti dobra zamena. Znali su šta mogu da očekuju od iskusnog igrača u Ljubljani, jer je već u dva navrata nosio dres Olimpije.

Uz Omića, istakli su se Zoran Dragić i Jaka Blažič sa po 15 poena. Bivši igrač Crvene zvezde je zabeležio i deset skokova, pa je bio drugi košarkaš sa dabl-dabl učinkom. Džastin Kobs je stao na 14, uz savršen šut iz igre - 3-3 za dva, 1-1 za tri. Gregor Glas je brojao do 12.

U poraženom taboru najbolji je bio Matic Rebec sa 21 poenom, četiri skoka i šest asistencija. Po deset poena su ubacili Vojislav Stojanović i Nikola Šaranović.

Cedevita Olimpija sada ima skor 14-6, a FMP 6-14. Nimalo prijatna situacija za Pantere pred start Kupa Radivoja Koraća...

Budućnost se ekspresno vratila na drugo mesto, iako se pošteno pomučila u Splitu i tek u završnici meča slomila otpor borbenog domaćina (81:75). Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Rajt Mekinli sa 19 poena, dok je kod Splita Luis Saliven ubacio 17.

ABA LIGA

20. kolo

Cedevita Olimpija - FMP 82:74

/Dragić, Blažič 15 - Rebac 21/

Split - Budućnost 75:81

/Saliven 17 - Mekinli 19/

Cibona - Krka (u toku)

Nedelja

12.00: Mega - Mornar

17.00: Igokea - Partizan

19.00: Crvena zvezda - Zadar

21.00: Studentski centar - Borac



tagovi

ABA ligaCedevita OlimpijaFMP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara