Marej, Gordon i Jokić (©AFP)
Marej, Gordon i Jokić (©AFP)

Čemu da se nadaš kada šutiraš 30%? Uradili su sve da zaustave Jokića, Denver ništa da to spreči

Vreme čitanja: 4min | pet. 17.05.24. | 06:30

"Izudarali su nas u tri četvrtine, uradili su sve da ostanu u životu i vrate seriju u Denver za sedmu utakmicu. Razočaravajući poraz, kada gubiš 50 razlike u plej-ofu nikako ne može to da bude lepo iskustvo", rekao je Majkl Meloun

Zvanično najteži poraz u istoriji franšize u jednom plej-of nastupu pretrpeli su Denver Nagetsi. I to ne u bilo kojoj utakmici doigravanja, već šestoj u seriji sa Minesotom, kada je trebalo da ostanu hladne glave i pokažu šampionsku klasu. Umesto toga, zabrinuli su sve navijače, jer amplitude koje tim iz Kolorada ima u svojoj igri nisu dostojne šampionskog renomea.

Denver je utakmicu u Target Centru završio sa užasnih 30 odsto iz igre (26/86) i još gorih 19 odsto za tri (7/36)! Čemu bilo koji tim može da se nada sa takvim procentima, pa makar u sastavu imao i najboljeg košarkaša na svetu? Minesota je uradila sve kako bi 'ubila' ritam Nikole Jokića, a njegovi saigrači ništa da spreče tako nešto.

Izabrane vesti

Zato je Majkl Meloun ljut i razočaran.

"Još u najavi utakmice rekao sam da ne smemo da ih vraćamo u život. Ne u ovoj dvorani, ne pred ovim navijačima. Našem napadu je nedostajao osećaj vrednosti svakog poseda i to je jako problematično. Takođe mi je problematičan podatak da je bilo 11 ofanzivnih skokova i samo 15 poena. Na poluvremenu sam pitao momke da li bi pre utakmice prihvatili da će u tom delu utakmice da šutiraju 42 odsto iz igre i 30 odsto za tri, oni su svi rekli da bi. E, onda sam im rekao da je razlog što nam razbijaju zadnjice taj što ne poštujemo loptu, što ne skačemo i nemamo nikakvu agresivnost, ni fizikalnost u igri", izjavio je Meloun i dodao:

"Izudarali su nas u tri četvrtine, uradili su sve da ostanu u životu i vrate seriju u Denver za sedmu utakmicu. Razočaravajući poraz, kada gubiš 50 razlike u plej-ofu nikako ne može to da bude lepo iskustvo. Sada moramo da se vratimo kući i igramo kao u prethodne tri utakmice. Verujem da mi to možemo da ponovimo".

Trener Denvera kritikovao je svoje igrače zbog toga što nisu poštovali loptu i plan utakmice.

"Na poluvremenu smo imali 21 pokušaj za tri i samo četiri pogotka. Rekao sam posle petog meča da će da udvajaju Nikolu u svakom posedu što se i desilo. Morali su posle njegovih 40 poena. Kada ti jednog igrača udvajaju, normalno je da očekuješ više otvorenih situacija za tri, ali tanka je linija između toga da stvaraš dobre šanse i da ih realizuješ. A, mi ih nismo realizovali. To nas je obeshrabrilo i oduzelo nam defanzivni intenzitet. U prethodne tri utakmice smo sve to imali i bili smo puni samopouzdanja. Sada nismo pogodili ništa i to nas je izbacilo iz takta, što ne sme da se dogodi u sedmoj utakmici. Čak i kada promašuješ, moraš da budeš spreman da kopaš još dublje i pronađeš ono što ti nedostaje. To nije bio slučaj sada. Videćemo šta možemo bolje u nedelju i nadam se da ćemo pobediti".

Utakmica je brzo izmakla iz ruku, a bilo je situacija kada je Denver mogao da uhvati talas kojim bi ponovo ušao u igru.

"Očigledno, kada šutiraš 30 odsto za tri jasno je da skoro ništa ne pogađaš. Mi nismo mogli da uradimo ništa konkretno, ni da pogodimo otvorene šuteve, nijednog trenutka osim kod rezultata 9:2 nismo bili u elementu. Zapravo, jesmo još na početku druge četvrtine. Odlučio sam da ostavim Nikolu na parketu, jer sam video da će utakmica brzo da nam izmakne iz ruku, zato sam ga ostavio. Smanjili smo zaostatak na 11 poena, ali su oni reagovali serijom 13:0 i dakle otišli na +24. Nama je bio cilj da probamo da smanjimo minus na 14 razlike. Uspeli smo da krenemo da se približavamo i onda napravimo seriju grešaka i oni odu na 19 razlike na poluvremenu. Osim što samo stojimo na liniji šuta, možemo da budemo mnogo agresivniji i da pokažemo veći entuzijazam. S obzirom da su oni na kraju imali čak 19 skokova više od nas, to mi sve govori o tome kako smo mi pristupili utakmici".

Osim Nikole Jokića, niko nije imao učinak vredan pomena, dok su Vulvsi imali širi spektar...

"Pogledajte Mekdenijelsa, odigrao je najbolju utakmicu u seriji. Ubacio je 21 poen, imao četiri skoka i dve blokade. Ent će da uradi ono što obično radi, a njihova klupa je ubacila 23 poena, naša samo dva. Tako da, u petoj utakmici smo imali ideju šta ćemo, sada ne. Oni su uradili sjajan posao sa kretnjom lopte i kako da nas napadnu. Takođe, uradili su mnogo toga dobrog na Nikoli, stalno su ga udvajali i mi sada moramo da uradimo mnogo više u smislu stvaranja prostora, korišćenja situacija i kretnje lopte. Moramo da ih nateramo da plate zbog takvog pristupa, što nismo uspeli sada. Mi smo to uspeli u petoj utakmici sa Entom, sada su oni sa Jokićem. Dobra je stvar što možemo da pogledamo snimak i vidimo kako ćemo da se spremimo za sedmi meč. Za mene je lično veća stvar to kako da se spremimo psihički, da budemo fokusirani maksimalno za sedmu utakmicu. Igramo majstoricu pred našim navijačima, ali sedma utakmica je takva da može da ode na stranu jednog ili drugog tima. Mi ćemo da uradimo sve što možemo da to budemo mi".

Denveru će ovo biti peta majstorica otkako su Nikola Jokić i Džamal Marej saigrači. Učinak u prethodna četiri meča je 3-1.

"Dosadašnje iskustvo u sedmim utakmicama nam je dobro", završio je vidno nervozni Meloun.

Sedma utakmica igra se u noći između nedelje i ponedeljka u Koloradu.


tagovi

NBA ligaDenver NagetsMajkl Meloun

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara