Aleksej Pokuševski (©AFP)
Aleksej Pokuševski (©AFP)

Čikago ispustio +22 protiv Oklahome, Klipersi pregazili Sakramento

Vreme čitanja: 5min | sub. 16.01.21. | 06:20

Aleksej Pokuševski doprineo je pobedi Tandera sa pet poena, tri skoka i jednom asistencijom, Bjelica bez minuta

Košarkašima Čikago Bulsa nisu bila dovoljna ni 22 poena prednosti da slave protiv Oklahome i upišu peti ovosezonski trijumf – 127:125. Prosuli su Donovanovi puleni kapitalnu prednost, Aleksej Pokuševski i saigrači uveli su meč u produžetak, psihološka prednost bila je na njihovoj strani i iskoristili su poklon.

Zek Levin dobio je raspucavanje protiv Šaja Gildžus-Aleksandera, ali ne i rat. Utešna nagrada za Levina su 35 poena i titula najefikasnijeg aktera meča. Dodao je i sedam skokova, šest asistencija i ukradenu loptu, ali sve to zbirno nije bilo dovoljno da se ne produbi kriza i zabeleži četvrti poraz u nizu. Gildžus-Aleksander predvodio je listu strelaca kod Oklahome sa 33 postignuta poena, a pridodao je i 10 asistencija i pet skokova.

Izabrane vesti


Ako se izuzme produžetak, Oklahoma je samo sredinom prve deonice bila u plusu. Dominirali su Bulsi tokom većeg dela meča, u pojedinim momentima gazili rivala i prerano se ispucali. Ostali su bez municije u završnici, ispaljivali su ćorak za ćorkom, a Gildžus-Aleksander je na 16 sekundi pre kraja bio precizan pod faulom. Realizovao je Kanađanin i dodatno slobodno bacanje, a u produžetku je Majk Muskala sa dve trojke prelomio meč u Oklahominu korist.


Aleksej Pokuševski nastavlja u kontinuitetu da dobija šansu, ubira minute i skuplja dragoceno iskustvo. Krilni centar Oklahome meč je završio sa pet poena, tri skoka i jednom asistencijom za nešto više od 12 minuta provedenih na parketu. Dort je pratio Gildžus-Aleksandera sa 21 poenom, a dvocifren učinak ostvarili su i Ajzea Robi (14), Kenrih Vilijams (14), Majk Muskala (11) i Teo Maledon (10). U ekipi Čikaga najistaknutiji pojedinac uz Levina bio je Kobi Vajt sa 22 poena, devet skokova i sedam asistencija. A, Vendel Karter došao je do dabl-dabl učinka - 16 poena i 11 skokova.


Juta Džez gospodarila je od prvog do poslednjeg minuta terenom u okršaju sa Atlantom i zabeležila je ubedljiv trijumf – 116:92. Ništa Bojan Bogdanović i ekipa nisu prepuštali slučaju, uhvatili su prednost i nisu je ispuštali. Atlanta se propisno mučila, bio je to jedan od onih dana kada ništa ne polazi za rukom.

Hoksi bez Bogdana Bogdanovića nisu bili kadri da se suprotstave Džezerima, koji su stigli do četvrte uzastopne pobede. Put do novog trijumfa Juti je trasirao Donovan Mičel ubacivši 26 poena. Zapaženu ulogu u timu Jute imao je i Bojan Bogdanović. Hrvatski košarkaš ubacio je 17 poena (6/12 iz igre). Rudi Gober stao je na 15 poena (uhvatio je i 13 lopti) koliko je dao i Majk Konli, a poen više dodao je Džordan Klarkson.

Kod Atlante najraspoloženiji za igru bio je Kem Rediš sa 20 poena i pet skokova. Dabl-dabl učinak ostvario je Klint Kapela (16 poena i 11 skokova), a dvocifreni su bili i Kolins, Hanter i Herter.

Sakramento zamrznut na -38. Nije se ni u jednom trenutku dovodilo ko će slaviti u Golden centru u Sakramentu. Iako je domaćin uspevao da parira u prvom poluvremenu i ne dozvoli Los Anđeles Klipersima da se odlepe, u drugom poluvremenu je na terenu postojao samo jedan tim – 138:100

Zadavali su Klipersi udarce Kingsima, koji nisu bili u stanju ni da stanu u gard. Nemilosrdno su mlatili Klipersi domaćina poput džaka za udaranje. Sipali su Kavaj Lenard i Pol Džordž iz svih mogućih pozicija. Bila je to kanonada Klipersa. Igra mačke i miša. Klipersi su u trećem kvartalu napravili +21 i rekreativno odigrali četvrtu četvrtinu. Sva četiri perioda pripala su gostima, koji su sošli do treće pobede u nizu, a osme u sezoni.

Kavaj Lenard i Pol Džordž odradili su posao u prvom poluvremenu, nisu previše forsirali u nastavku. Lenard je brojao do 27 (10/15 iz igre), a Džordž se zaustavio na 26 poena (8/14 iz igre). Kod domaćina se istakao Marvin Bagli sa 20 poena.


U istom terminu Lejkersi su poput Klipersa dali sebi oduška. Nju Orleans je na poluvremu imao čak pola koša prednosti, uhvatio se u koštac sa šampionom, pokazao zube i iziritirao Lejkerse. Lebron Džejms, Entoni Dejvis i saigrači nisu bili oduševljeni mogućnošću da uvedu meč u neizvesnu završnicu. Rešili su da stanu na put takvom scenariju, ubacili su u veću brzinu i pokazali da mogu da budu maksimalno produktivni kada to žele – 112:95

Trijumfovao je aktuelni šampion i više nego ubedljivo, a najefikasniji u redovima Jezerdžija bio je Lebron Džejms. Isporučio je Džejms 21 poen, podelio je 11 asistencija i uhvatio osam lopti a da se nije pošteno ni oznojio. Pratio ga je Entoni Dejvis sa 17 poena, a poen manje dodali su Koldvel-Poup i Montrezl Herel. Kod Pelikansa je listu strelaca predvodio Zajon Vilijamson sa 21 poenom i 12 skokova. Brendon Ingram meč je završio sa 20 datih poena, a identičan dvocifren učinak ostvarili su Džej Džej Redik i Aleksander Voker – ubacili su po 12 poena.


NBA LIGA

Subota

Boston - Orlando 124:97

/Braun 21 - Gordon 17/

Klivlend - Njujork 106:103

/Dramond 33 - Rendl 28/

Milvoki - Dalas 112:109

/Adetokunbo 31 - Dončić 28/

Oklahoma - Čikago 127:125, nakon produžetka 118:118

/Gildžus-Aleksander 33 - Levin 35/

Juta - Atlanta 116:92

/Mičel 26 - Rediš 20/

LA Lejkers - Nju Orleans 112:95

/Džejms 21 - Vilijamson 21/

Sakramento - LA Klipers 100:138

/Bagli 20 - Lenard 27/

23.00: San Antonio Hjuston

Odloženo

Detroit - Vašington

Minesota - Memfis

Finiks - Golden Stejt



tagovi

NBA ligaSakramento KingsNju Orleans PelikansLos Anđeles KlipersLA LejkersAtlanta HoksJuta DžezČikago BulsOklahoma Siti TanderAleksej Pokuševski

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara