Vasilije Micić (Shutterstock)
Vasilije Micić (Shutterstock)

Čikago zbog Micića sve više gleda u Oklahomino dvorište

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.06.21. | 13:27

Bulsi navodno razmišljaju o trgovini sa Tanderom zbog najboljeg igrača u Evropi

"Vasa je spreman za NBA i da tamo bude ozbiljan igrač, ali moraju da se slože neke kockice, neću da dopustim da u SAD ima sudbinu kao Spanulis, da sedi na klupi. Ako Amerika ne bude bila dovoljno dobra i korektna moraće da ga čeka još koju godinu" rekao je nedavno Micićev agent Miodrag Ražnatović i tako indirektno jasno stavio do znanja svakome u NBA da pred ovogodišnjeg evroligaškog kralja mora da iznese bogatu (ne samo novčanu) ponudu, ne bi li ga privoleo da se otisne preko Atlantika.

Prva se ipak pita Oklahoma Siti, koja je 8. decembra 2020. godine preuzela prava na srpskog reprezentativca od Filadelfije, a koja je Vasu draftovala kao 52. pika 2014. godine.

Izabrane vesti

Utorak 1.30: (1,80) Bruklin (12,5) Milvoki (2,25)

Ali za sada, bar javno, nema nikakvih signala da će Vasino prezime "zagrmeti" sa razglasa arene u rodnom gradu jednog od najuticajnijih rok umetnika Džona Vejldona Kejla, što je svojevrstan znak ostalim ekipama da bi mogle da sednu sa upravom Tandera za pregovarački sto oko preuzimanja NBA prava na srpskog reprezentativca.

Nezvanično, doduše ne toliko glasno, pominje se Čikago koji je navodno spreman da još pre drafta uđe u trgovinu za Micića kako bi kvalitativno popunio praznine na bekovskim pozicijama.

Naime, Bulsi trenutno na bekosvkim pozicijama pod ugovorom imaju samo Zeka Lavina koji ima još jednu godinu, Tomaša Satoranskog kome je takođe preostala još jedna sezona, ali samo pod uslovom da je uprava tima do 1. avgusta potvrdi, Kobija Vajta kome sledećeg leta ističe saradnja i Rajana Arčidijakona, čiji ostanak treba da potvrdi tim.

Uz to, budžet Čikaga za sledeću sezonu nije preterano opterećen - oko 97.000.000 dolara - izuzimajući ugovore Satoranskog (10.000.000) i Arčidijakona (3.000.000) i "izuzetke", dok je projektovana granica do koje se ne plaća taksa na luksuz 132.600.000 dolara... Dakle, sa te strane Bulsima ne bi bio problem da Vasi ponude ugovor kakav zaslužuje...

Utorak 4,00: (1,60) Feniks (13,0) Denver (2,60)

Naravno, rasplet, ili bolje rečeno zaplet u NBA prati i Anadolu Efes, klub kojeg je Micić nedavno ustoličio na šampionskom tronu Evrope.

"Želimo da zadržimo (Micića i Larkina), ali u situaciji u kojoj je odlazak u NBA postao tako jednostavan, ne znam kako možemo da sprečimo tako uspešne i dokazane igrače da nas napuste. Imaju želju da igraju u NBA i to u potpunosti zaslužuju. Ne znam da li će otići u slučaju dobre ponude, ali znam da su srećni u našem klubu. Ne mogu ništa da uradim ukoliko se odluče za NBA, ali mislim da igračima koji su nam toliko pomogli sada mi moramo da pomognemo da ostvare snove. Naravno, izazovno će biti pronaći im zamene, ali jasno je da ne želimo da idu. Ukoliko to ipak urade, daćemo sve od sebe", rekao je nedavno generalni menadžer aktuelnog šampiona Starog kontinenta Alper Jilmaz.

Kako god da bude, jedno je sigurno, Micić će ove sezone biti jedna od najvećih zvezda prelaznog roka, koja bi mogla da obasja i Ameriku...


tagovi

Anadolu EfesVasilije MicićEvroligaNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara