Nemanja Nedović (©Star Sport)
Nemanja Nedović (©Star Sport)

Čovek na posebnom zadatku

Vreme čitanja: 4min | pon. 19.06.23. | 10:47

Posebna motivacija i energija kada je na drugoj strani terena večiti rival

Nedugo pošto se Crvena zvezda okitila prvim peharom u sezoni, posle finala Kupa Radivoja Koraća u Nišu, postalo je jasno koliko je tačna konstatacija da "niko ne oseća težinu dresa i važnost pehara kao domaći igrači". Preneseno na aktuelno finale Jadranske lige, potvrđuje se još jedna velika istina - da niko ne oseća veličinu i značaj večitog derbija kao oni kroz čije vene teče srpska krv. Jer, kada ona proključa i proradi inat, nema te sile koja može da se ispreči na putu zacrtanog cilja.

Nema apsolutno nikakve dileme da je Luka Vildoza odigrao izuzetnu partiju i podsetio navijače Crvene zvezde koliko je lepo kada uhvati prepoznatljivi ritam, ali na koncu su u prvom planu bili srpski igrači. Luka Mitrović je briljirao u svim ulogama, Filip Petrušev je konačno pronašao najbolju verziju sebe, ali je posebno veče imao Nemanja Nedović.

Izabrane vesti

Nevezano za neshvatljive uvrede koje je trpeo na račun svoje supruge, odnedavno majke njegovog deteta, osetilo se da je Nemanja Nedović čovek na posebnom zadatku. Ne samo protekle večeri, istom energijom zrači praktično svaki put kada je na drugoj strani terena večiti rival.

Zapravo, od dosadašnjih osam sudara dva najveća srpska kluba, Nedović je jedino lošije izdanje imao na gostovanju Partizan Mozzart Betu u ligaškom delu regionalnog takmičenja. S tim da je tada na terenu proveo 11 minuta, na njegovu želju da pokuša da pomogne saigračima pošto se tada mučio sa zadnjom ložom. Čim se videlo da ne ide, Duško Ivanović ga više nije vraćao na parket.

Ako dobre igre u prve dve utakmice, pogotovo drugoj, nije uspeo da naplati pobedom, to je učinio u prepunoj dvorani Aleksandar Nikolić čime je produžio seriju i uveo je u četvrti susret koji se igra u utorak od 19 časova. Tokom dosadašnja tri odmeravanja snaga skupio je 50 poena i najefikasniji je među svim igračima dva beogradska velikana! Nećemo otkriti toplu vodu ako konstatujemo da Nedović poslednjih dana demonstrira klasu, jer svi znaju o kakvom se individualnom kvalitetu radi i koliki zapravo sveukupan talenat poseduje momak iz Nove Varoši, sada su se samo poklopile kockice tako da sve to može da pokaže na delu.

Njegova je bila poslednja četvrtina derbija i najvažnija uloga na utakmici – da Crvenu zvezdu odvede do prvog trijumfa. Otkako je zamenio Stefana Marković na parketu uz nešto više od osam i po minuta na semaforu, Nedović je rešetao koš Partizana. Kada je shvatio koliki mu se prostor otvara, srpski reprezentativac je sasekao odbranu crno-belih kao vreo nož kroz puter, nizao protivničke igrače i rešava napad za napadom. Njegova je bila i “asistencija“ za dva bacanja Hasana Martina kada je razlika prvi put bila dvocfirena, da bi na nešto manje od četiri minuta do kraja iznudio faul Uroša Trifunovića za tri slobodna bacanja. Pogodio je i ta tri šuta sa crte, da bi susret završio kao najefikasniji igrač utakmice sa 19 poena. Od toga je deset ubacio samo u odlučujućem periodu derbija!

Posebna motivacija i energija dali su Nedoviću krila, ali i pored toga nije visoko poleteo. Posle meča izašao je pred medije i apelovao na navijače da ne gađaju protivničke igrače, da navijaju za svoj klub i podrže ekipu. Da se uzdrže od ekstremnog ponašanja koje može da ugrozi sigurnost svih prisutnih na terenu...

Da li će uspeti da odvede Crvenu zvezdu do nove titule na Jadranu pokazaće naredni dani, ali bez trunke sumnje Nemanja Nedović ima poseban motiv kada vidi crno-bele dresove. Trojka za pobedu u prvom, istorijskom večitom derbiju u Evroligi pred 20.000 protivničkih pristalica, simultanka u polufinalu Kupa Radivoja Koraća i ono pokazivanje prstom ka klupi Crvene zvezde, 17 poena u prvom derbiju sezone, hitac na kraju “evropskog“ gostovanja Partizan Mozzart Betu čime je zadržao prednost crveno-belih u međusobnim okršajima... Pa i činjenica da je na proseku od 15,5 poena iako je jedan duel završio bez učinka dovoljno govori o njegovoj posvećenosti u mečevima koji treba da predstavljaju svetkovinu srpskog sporta.

Šteta je što reprezentacija Srbije s godinama nije profitirala više od njegovog bogomdanog talenta zbog svih povreda, jer ovakav sklop savršeno odgovara modernim košarkaškim tokovima. Neka ga zdravlje posluži, pa da ga vidimo na delu u Manili...


tagovi

Nemanja NedovićKK Crvena zvezdaABA ligaFinale Jadranske lige

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara