Luka Mitrović (Foto: MN Press)
Luka Mitrović (Foto: MN Press)

Crveno-beli se baš uželeli košarke, Mitrović briljirao u ubedljivoj pobedi na startu finalne serije Superlige

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.06.23. | 19:41

Košarkaši Crvene zvezde savladali FMP i trijumfalno krenuli u odbranu domaćeg trona

Počela je sama završnica klupske sezone u Srbiji. Crvena zvezda i FMP su se našli u finalu Superlige, isto kao i prethodne takmičarske godine, a ponovo je prvi meč pripao crveno-belima. Posle 16 dana bez takmičarskih mečeva, bilo je vidno da su se uželeli košarke. U ranoj fazi uspostavili su kontrolu i do kraja odigrali angažovano, te su ubedljivo slavili i napravili prvi korak ka osmoj tituli - 94:70.

Zvezda je za prvi meč finalne serije obezbedila i besplatan ulaz navijačima, koji su se okupili u solidnom broju i pružili lepu podršku svojim ljubimcima, koje sada čeka revanš sa Panterima u Železnikzu, zakazan za nedelju, 11. jun.

Izabrane vesti

Dobro je izgledala ekipa Duška Ivanovića na parketu. Puna energije i želje za nadmetanjem. Dominirala u praktično svim segmentima igre, ubeležila 11 skokova više (35:24) i gotovo dvostruko više asistencija (28:15). Najefikasniji je bio Luka Mitrović koji je odigrao još jedan odličan meč i okončao ga sa 21 poenom. Ispratili su ga Nemanja Nedović sa 13, Filip Petrušev sa 11 i Fakundo Kampaco sa 10 postignutih poena.

U ekipi FMP-a su do dvocifrenog učinka došli samo Ebuka Izundu sa 11 i Ranko Simović sa 10 poena, dok je do devet brojao Nikola Šaranović, a po osam su ubacili Čarli Mur i Aleksa Stepanović.

CRVENA ZVEZDA - FMP 94:70

(29:16, 24:12, 20:21, 21:21)

Dvorana: Aleksandar Nikolić (oko 3,500 gledalaca)

Crvena zvezda: Kampaco 10, Lazić, Martin 8, Nedović 13, Petrušev 11, Vildoza 5, Lazarević, Mitrović 21, Dobrić 8, Ilić 8, Marković 2, Bentil 8

FMP: Mur 8, Stepanović 8, Šaranović 9, Matović 5, Izundu 11, Bič 4, Pavićević 8, Todorić, Simović 10, Vuković 7, Dženkins

Crveno-beli su dobro otvorili meč i posle trojki Kampaca i Nedovića poveli 10:4. FMP je nakratko odgovorio, ali usledila je serija domaćina 9:1. Razigrao se Mitrović u finišu deonice i kao u drugom susretu polufinala protiv Budućnosti, sjajno dolazio do rešenja na protivničkoj polovini, te je prednost Zvezde konstantno rasla, pa se na prvi odmor otišlos a 29:16 u korist Ivanovićevog sastava.

U nastavku slična slika. Crvena zvezda je održavala prednost, u serijama su pogađali Martin, Petrušev i Mitrović i prednost je uporno rasla. Gosti nisu imali snage da odgovore kvalitetnijem protivniku, te je posle 20 minuta na semaforu stajalo velikih 53:28 u korist branioca titule.

U nastavku se igrali prilično otvoreno, Zvezda je kontrolisala dešavanja na parketu, pronalazila prilično laka rešenja u napadu, ali je i FMP odigrao nešto bolje u ofanzivi. Izuzev dva polaganje Nedovića i Vildoze, sve poene crveno-belih u trećem kvartalu postigli su centri Mitrović, Martin, Petrušev i Bentil, dok su se sa druge strane aktivirali Simović i Stepanović. Na poslednji odmor otišlo se sa 73:49 u Zvezdinu korist, pa je sve bilo prilično jasno u Pioniru.

Nije FMP uspeo da ugrozi prednost domaćina u poslednjih 10 minuta, činilo se da bi mogao da smanji razliku, ali je Zvezda dodatno uvećala prednost i bez najboljih pojedinaca na parketu u odlučujućem kvartalu.

FINALE SUPERLIGE SRBIJE (na dve pobede)

Prva utakmica

Crvena zvezda - FMP 94:70

/Mitrović 21 - Izundu 11/

Druga utakmica

11. jun: FMP - Crvena zvezda

Majstorica (ukoliko bude potrebe)

12. jun: Crvena zvezda - FMP



tagovi

KK Crvena zvezdaFMPFMP ŽeleznikKK FMPDuško IvanovićNenad StefanovićLuka MitrovićNemanja NedovićFakundo Kampaco

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara