Čus Mateo (©MN Press)
Čus Mateo (©MN Press)

Čus Mateo pred majstoricu: Tavares može da bude najbolji igrač pod jednim uslovom, u Beogradu smo pokazali pravi mentalitet

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.05.23. | 13:35

“Nervoza nas je prevarila u drugoj utakmici, želeli smo da se vratimo posle izgubljenog prvog susreta i nismo razmišljali da možemo da dobijemo obe u Beogradu. Ipak, tamo smo pokazali iskustvo i strpljenje. Zato i sada moramo da ostanemo smireni“

Najvažnija utakmica dosadašnje sezone za Real Madrid i Partizan Mozzart Bet. Sve staje u susret koji počinje od 21 čas u sredu, a Blankosi se nadaju trećoj uzastopnoj pobedi koja će doneti plasman na Fajnal for u Kaunasu.

Trener Kraljevića Čus Mateo nada se identičnom scenario kao u beogradskim okršajima i otkriva šta očekuje od svojih izabranika...

Izabrane vesti

“Moraćemo da igramo pametno, da se izborimo sa nervozom koja će postojati na obe strane, da pokažemo srce i tako nadoknadimo sve nedostatke koje imamo“, rekao je Mateo.

Kako ističe, prava na grešku nema...

“Psihološki momenat je dobar, moramo da pokažemo čvrstinu, da se borimo protiv njihove raznovrsnosti. Ne smemo da posustanemo. Pokazali smo u Beogradu sličan mentalitet i nadam se da će ponovo biti tako. Nervoza nas je prevarila u drugoj utakmici, želeli smo da se vratimo posle izgubljenog prvog susreta i nismo razmišljali da možemo da dobijemo obe u Beogradu. Ipak, amo smo pokazali iskustvo i strpljenje. Zato i sada moramo da ostanemo smireni“.

Posle svih povreda i sankcija, sada je vreme da se pokaže ko ima veći kvalitet da ode u Kaunas.

“Desile su se neke stvari koje privlače pažnju, ali sada više nema prošlosti ili budućnosti, već samo sadašnji trenutak. Utakmica koja može da prevagne na jednu ili drugu stranu. Niko ne zna šta će na kraju da se desi“.

Real Madrid mogao bi da postane prvi tim koji se vratio iz dve utakmice zaostatka i otišao na Fajnal for.

“Ne razmišljamo o tome. Već smo ispisali istoriju toliko puta, kao što naša himna to i kaže, sada su sve misli na jednoj utakmici. Treba da budemo oprezni, da shvatimo šta su naše vrline i mane. Pokušali smo da na terenu istaknemo vrline i to ćemo da probamo da uradimo i sada, jer nas na kraju čeka velika nagrada“.

Blankosi će susret odigrati bez suspendovanog Geršona Jabuselea, te povređenih Gabrijela Deka i Vensana Poarjea, dok je Valter Tavares uspeo da prevaziđe povredu ligamenata kolena i odigra dve vrhunske utakmice u Beogradu.

“To što je on odigrao je izuzetno. Pomogao nam je da nađemo rešenje i nametnemo naše uslove u odbrani i napadu. Voleo bih da to uradi i u sredu. Znam da ga protivnici često fauliraju i to treba izdržati. To je pokušaj da mu se uvuku u glavu, da ga izlude. Ako iskontroliše to, biće naš najbolji igrač“.

Partizan Mozzart Bet biće jači za Kevina Pantera, pošto je odradio dve utakmice suspenzije.

“On je sjajan igrač i moraćemo da motrimo na njega. Sa takvim šuterom, zonska odbrana ne mora da bude efikasna. Panter može da iskoči, kao i bilo koji drugi igrač Partizana, to ne smemo da zanemarimo. Zato moramo da se branimo kao tim“.


tagovi

Čus MateoKK Real MadridKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroligaTop 8 Evrolige

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara