Foto: ABA League
Foto: ABA League

Da li se Partizan najzad osvestio? Odgovor daje majstorica protiv Studentskog centra

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.05.23. | 09:00

Crno-beli večeras u Štark areni moraju da pobede u majstorici četvrtfinala ABA lige kako bi nastavili dalje takmičenje. Još jedno iznenađenje Studentskog centra nije opcija za klub iz Humske

Verovatno se steglo nešto u stomaku košarkaša Partizan Mozzart Beta dok su gledali sinoćnji rasplet finala Evrolige između Real Madrida i Olimpijakosa znajući da su vrlo lako i oni mogli da budu u toj poziciji umesto što se sada bore protiv Studentskog centra u majstorici četvrtfinala ABA lige. Niko nije očekivao da će crno-belima biti potrebna majstorica da savlada osmoplasirani tim ligaškog dela regionalnog takmičenja, ali takva situacija je sada realnost. Večeras od 20 časova u Štark areni biće poznato ko ide u polufinale gde već strpljivo čeka Cedevita Olimpija.

Prvo i osnovno što Partizan Mozzart Bet mora da uradi večeras je da pokaže barem deo one forme koju je imao na startu plej-ofa protiv Real Madrida kada je klub iz Humske izgledao nezaustavljivo, a sada nije ni senka te ekipe koja je prvo u Pioniru izgubila od Studentskog centra, a onda bila nadomak potpune katastrofe i kraja sezone u glavnom gradu Crne Gore. Da nije bilo hladnokrvnog Džejmsa Nanelija ko zna šta bi se dogodilo. Amerikanac je ubacio ključne šuteve za trijumf i majstoricu.

Izabrane vesti

"Očigledan je zamor materijala, posebno u glavi. Real i sva dešavanja u Madridu su ostavila dubok mentalni trag na nama", rekao je Željko Obradović posle pobede u Podgorici.

Od poraza u Madridu je prošlo već skoro dve nedelje i zaista je sada vreme da se sve to zaboravi. Sada treba crno-beli tim da pokaže da li ima šampionski gen ili će i dalje biti zarobljen u mislima i razmišljanjima šta bi bilo kad bi bilo...

Studentski centar ne može i ne sme da predstavlja nepremostivu prepreku za ovakav tim crno-belih koji ima samo jedan cilj u ABA ligi, a to je titula. Jednostavno individualni kvalitet Partizana je preveliki, i na klupi i na parketu. Nema pozicije na parketu gde crno-beli ne bi mogli da ostvare prednost, a sve počinje od želje i zalaganja. Ako to bude na visokom nivou od samog starta u Areni, pitanje pobednika se neće postavljati.

"Znamo da je to utakmica koja iziskuje ono što je najbitnije: koncentraciju, motivaciju i ogromnu želju da se prođe u sledeće kolo. Igrali smo cele sezone da bismo igrali ove utakmice u plej-ofu. Znaju se ciljevi, ništa se nije promenilo bez obzira što smo odigrali dve veoma teške utakmice protiv Studentskog centra. Naravno, dočekujemo ih sa velikim respektom ali i sa verom u sopstvene mogućnosti da ćemo odigrati bolje nego što je bio slučaj u prethodna dva meča", rekao je trener Partizan Mozzart Beta u najavi pred treći meč četvrtfinala.

Jedan od problema koji se pojavio u Podgorici je Jam Madar. Izraelac je povredio skočni zglob zbog čega nije igrao veći deo susreta. Odlučeno je da miruje u subotu kada je propustio timski trening, ali je zato u nedelju bio na parketu zajedno sa ekipom i prema poslednjim informacijama biće spreman za meč u ponedeljak. Njegov duži izostanak bi teško pao klubu iz Humske koji je već ostao bez Alekse Avramovića koji se oporavlja od drugog preloma šake ove sezone, a Dante Egzum je ionako opterećen minutažom, a oseća i dalje posledice rvačkog zahvata Geršona Jabuselea.

Ipak, uprkos svemu navedenom Studentski centar ne bi smeo ni da pripreti crno-belima večeras ako budu na približnom nivou od pre meseca dana.

Jedan od igrača Studentskog centra koji je pokazao da nema straha protiv crno-belih je Flečer Mekgi koji je pogađao sa distance na oba dosadašnja meča, a kako sam ističe, nada se još jednoj neizvesnoj utakmici koja bi onda eventualno otvorila vrata još jednom senzacionalnom rezultatu.

"Nakon dva sjajna meča protiv Partizana očekujemo da protivnici podignu nivo agresivnosti i fokusa na još veći nivo. Kao ekipa moramo da poboljšamo defanzivu, da uspemo u otežavanju njihovih šuteva za tri poena jer su iz tog segmenta veoma opasni. Kada smo mi u pitanju moramo nastaviti da u napadu koristimo svoje prednosti, što smo dosta dobro radili u prva dva meča četvrtfinala. Izuzetno je važno da odigramo timski, da uspemo da održimo utakmicu u egalu do samog kraja i onda da vidimo šta se može desiti i možemo li iznenaditi", rekao je Mekgi.

Ono što bi crno-beli morali da poprave večeras je procenat šuta. Mučili su se žestoko na prva dva duela ubacivši ukupno 16 trojki iz čak 60 pokušaja. Daleko ispod ovosezonskog proseka crno-belih koji su znali da zatrpaju protivnika sa distance. Često se na prethodna dva meča dešavalo da iz potpuno otvorenih pozicija usledi promašaj. Toga je bio svestan i Željko Obradović koji je najavio da će ekipa poraditi na tom segmentu pred večerašnji meč. Ostaje nam da vidimo kako će to izgledati u praksi na parketu.

Večeras bi mogla i podrška sa tribina da bude pojačana. Verovatno neće biti kao na evroligaškim duelima, ali je jasno da je trenutno crno-beloj ekipi potreban vetar u leđa kako bi premostio sve trenutne probleme. U dvorani "Aleksandar Nikolić" nije bilo onako kao što ume da bude, uostalom Partizan ove sezone ni ne igra na tom parketu, najkomotnije se oseća na Novom Beogradu gde su padali najveći timovi Evrope, zato moraju i studenti.



tagovi

KK PartizanStudentski centarABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara